Головна » 2009 » Серпень » 29 » Що потрібно українській літературі, аби бути успішною за кордоном?
22:55
Що потрібно українській літературі, аби бути успішною за кордоном?
Фонд «Open Ukraine» спільно із Британською Радою в Україні та Львівським форумом видавців запрошує взяти участь у двох літературних подіях, які відбудуться в рамках цьогорічного Львівського літературного фестивалю.
1. Дискусійний сніданок під назвою «Що потрібно українській літературі, аби бути успішною за кордоном». До участі запрошено письменників, журналістів, книговидавців, працівників культурних фондів, міську владу і представників бізнесу. Метою дискусії є пошук можливостей популяризувати сучасну українську літературу за межами України.
Дискусію вестиме письменник Сергій Жадан.
Серед доповідачів Микола Рябчук та Євгенія Кононенко.

2. Презентація першого англомовного огляду сучасної української літератури, виданий фондом «Open Ukraine», до якого увійшла інформація про близько 90 авторів та понад 228 їхніх творів, а також альманаху молодих українських авторів, виданого Британською Радою в Україні спільно з Львівським форумом видавців в рамках ініціативи «Літературні зв’язки: Львів-Единбург», до якого увійшли перекладені англійською мовою уривки текстів п’яти письменників — Любка Дереша, Ірени Карпи, Катерини Хінкулової, Світлани Пиркало та Остапа Сливинського.

Прагнучи популяризувати сучасну українську літературу, спільними зусиллями Фонду «Open Ukraine» та Британської Ради альманах та огляд поширюватимуться серед закордонних видавців.

Шотландію на цій події представлятиме український переклад збірки Lights off the Quay («Ліхтарі поза причалом»), який містить тексти чотирьох шотландських авторів — поетів Джона Бернсайда і Дона Патерсона, а також двох жінок-прозаїків Деніс Геловей та Ей Ел Кеннеді.

Цю збірку представлятиме літературний критик і журналіст Юрій Володарський.
У презентації візьмуть участь українські письменники Любко Дереш, Остап Сливинський, Світлана Пиркало, шотландський поет Джон Бернсайд, директор форуму видавців Олександра Коваль, представники Фонду «Open Ukraine» та Британської Ради.

Попередня дата проведення дискусійного сніданку — субота, 12 вересня; презентації української та шотландської збірки — неділя, 13 вересня.

Час, тривалість та місце проведення заходів будуть визначені наприкінці серпня, про що буде повідомлено окремо.

Акредитація ЗМІ:
aaa@openukraine.org, (044) 235-5298, 8-050-144-0351, Антон Авдєєв

Контактна особа у Британській Раді в Україні
Анна Бубнова, Менеджер мистецьких проектів, (044) 490 5600, anna.bubnova@britishcouncil.org.ua

Фонд «Open Ukraine» виступає співорганізатором в рамках програми «Книжковий фонд».

Контакти

Антон Авдєєв
aaa@openukraine.org
(044) 235-5298
8-050-144-0351
http://openukraine.org/ua/


http://gurt.org.ua/news/conferences/3734/

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 741 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0