Головна » 2009 » Вересень » 30 » 20 000 грн. на особистий професійний розвиток – Всеукраїнська стипендійна програма імені Івана Пулюя
12:35
20 000 грн. на особистий професійний розвиток – Всеукраїнська стипендійна програма імені Івана Пулюя
З 1 по 31 жовтня 2009 року кожен студент має змогу  взяти участь у першому етапі  другого щорічного конкурсу Всеукраїнської стипендійної програми імені Івана Пулюя та приєднатися до спільноти молодих, талановитих і амбіційних спеціалістів.   
Всеукраїнська стипендійна програма імені Івана  Пулюя – це програма розвитку обдарованої молоді, інтелектуальний потенціал якої в майбутньому послугує  соціально-економічному розвитку України. Основною метою створення Програми є формування національної самосвідомості студентської молоді та надання їй практичних можливостей для особистого і професійного розвитку в межах України.
У Програмі має  право взяти участь будь-який студент, який навчається в одному з попередньо визначених вузів-партнерів. У другому щорічному конкурсі Програми прийматимуть участь 27 вузів з одинадцяти міст України. З повним переліком вузів-партнерів можна ознайомитися на офіційному сайті Програми http://stypendiya.com.ua.

Конкурсний добір  стипендіатів складається з трьох  етапів, після проходження яких у  грудні 2009 року буде визначено 10 Стипендіатів, які отримають грошову винагороду у розмірі 20 000 гривень, та фіналісти Конкурсу, яким буде надано додаткові призи та подарунки від Спонсорів.

Щоб  взяти  участь у другому щорічному конкурсі Всеукраїнської стипендійної програми ім. Івана Пулюя, необхідно зареєструватися  на офіційному сайті Програми http://stypendiya.com.ua до 31 жовтня 2009 року, заповнити аплікаційну форму Учасника, уважно слідкувати за новинами Програми та вірити у свої сили!

Повний перелік вузів-партнерів, Правила проведення Конкурсу, Положення про Програму, Аплікаційна форма Учасника, а також - найсвіжіші новини Стипендійної програми шукайте на сайті http://stypendiya.com.ua та на сайтах наших інформаційних партнерів.

Всеукраїнську стипендійну  програму ім. І.П. Пулюя  започатковано під  егідою Кирило-Мефодіївської фундації, діяльність якої полягає у сприянні розвитку соціально-культурної сфери України і матеріальної підтримки соціально значимих громадських ініціатив.

Координація Програми здійснюється консалтинговою компанією  «CareerGuide» - спеціалістами  в сфері профорієнтації, працевлаштування та додаткової освіти студентів, випускників та молоді. 

На  створення Програми її організаторів  надихнула постать  Івана Пулюя (1845-1918) – ученого-фізика світового рівня, відомого ще й як українця, який в повній мірі пізнав гіркоту відірваності від свого коріння. Пулюй був завідувачем кафедри фізики, деканом першого електротехнічного факультету, ректором Німецької політехніки у Празі, ініціатором відкриття першої в Європі електростанції, що працювала від змінного току, а також винахідником електронно-променевої трубки, під дією якої вперше – набагато раніше за Рентгена, з яким учений працював на той час в одному кабінеті,  -  зробив знімок кісток руки своєї маленької доньки. Коли у 1901 році Вільгельм Рентген отримав Нобелевську премію за відкриття Х-променів, авторство якого належало Пулюю, Ейнштейн написав ученому: «Хай залишається при Вас сатисфакція, що й Ви вклали свою частку в епохальне відкриття. Хіба цього мало? А коли на тверезий розум, то все має логіку. Хто стоїть за Вами, русинами (так тоді називали українців), — яка культура, які акції? Прикро Вам це слухати, та куди дінешся від своєї долі? А за Рентгеном — уся Європа».

Життя людини, ім’я якої носить ця Програма, - символ одного з найбільш неоднозначних і  складних періодів в  історії України, коли для того, щоб  реалізувати свій інтелектуальний  потенціал українцям  доводилося залишати свою батьківщину  і жити на чужині. Вибір імені Івана Пулюя для назви освітнього проекту всеукраїнського масштабу, в свою чергу, – символ змін, які дозволять перспективній українській молоді відчути себе потрібними у своїй країні і отримати всі можливості для особистого розвитку, не полишаючи її у пошуках іншої долі.

Веб-сайт програми: www.stypendiya.com.ua

Автор Наталія Орлова

Джерело: http://unistudy.org.ua/opportunities.htm?id=1054

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 887 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0