Головна » 2011 » Квітень » 14 » 2-га Всеукраїнська студентська олімпіада з міжнародних відносин стартувала у Маріупольському державному університеті!
15:44
2-га Всеукраїнська студентська олімпіада з міжнародних відносин стартувала у Маріупольському державному університеті!
О 14.30 14.04.2011 у Маріуполі на Історичному факультету Маріупольського державного університету розпочалася церемонія відкриття 2-ї Всеукраїнського студентської олімпіади з міжнародних відносин.
Знакову подію за масштабом та наповненням можна уподібнити до Нарад голів закордонних представництв України, що проводяться Міністерством закордонних справ. Адже Олімпіада зібрала у Маріуполі 41 гостя з 17 вищих навчальних закладів держави, де ведеться підготовка за фахом "Міжнародні відносини" - найсвітліші дипломатичні голови України.
Протягом двох днів на усіх учасників чекає насичена надзвичайно цікавими конкурсними завданнями програма, над підготовкою яких вже вдруге працювали співробітники Кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Маріупольського державного університету.
Окрім офіційних інтелектуальних дипломатичних змагань на учасників олімпіади з міжнародних відносин чекає надзвичайно широка культурна програма від Студентської Ради Маріупольського державного університету, що передбачає розважальні заходи, ознайомлення зі студентським життям та Маріуполем, як столицею молодих українських міжнародників.
Враховуючи унікальність моменту зустрічи молодих міжнародників-однодумців всієї України, Ліга політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" підготувала дебатний турнір на актуальну зовнішньополітичну тематику, розрахований на учасників олімпіади.
Міністерство закордонних справ України надіслало лист-привітання організаторам та учасникам Олімпіади з міжнародних відносин, зазначивши, зокрема, таке: "Міністерство закордонних справ вітає проведення такого заходу, оскільки він надає можливість розкрити творчий потенціал молоді, застосувати в умовах олімпіади набуті фахові знання, перевірити себе на вміння спілкуватися та бути переконливими, якості, без яких неможливо уявити успішну дипломатичну діяльність".
Привітання Міністерств закордонних справ України з нагоди відкриття 2-ї Всеукраїнської студентської олімпіади з міжнародних відносин у Маріупольському державному університеті
Олімпіада з міжнародних відносин є винятково актуальною для країни, яка ще далеко не сповна використовує свій потенціал зовнішньополітичної співпраці та покликана посісти своє місце в ієрархії держав-лідерів світового суспільства. Доречі, зважаючи на унікальність ініціативи загальнонаціональної олімпіади з міжнародних відносин, саме існування заходу робить значний внесок в утвердження міжнародних відносин, як незалежної науки у світовому масштабі.
Сьогодні національна олімпіада з міжнародних відносин святкує свою першу річницю в офіційному статусі. Наприкінці 2009 року увінчалася успіхом 5-річна лобістська кампанія Ліги "ДИПКОРПУС" по впровадженню даного заходу. Вона включала щорічне проведення незалежного громадського змагання молодіих фахівців-міжнародників "Весняна сесія з міжнародних відносин ім. Іоаніса Каподістрії" та постійних апеляцій до вищих владних структур щодо потреби запровадження національної олімпіади. Завдяки підтримці Комітету у закордонних справах Верховної Ради України дана пропозиція була уважно вивчена Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та за сприяння Марупольського державного університету була втілена у життя.
Залишається сподіватися, що Олімпіада міжнародників-2011 виправдає усі сподівання організаторів та учасників, та впише чергову сторінку у розвиток науки міжнародних відносин в Україні та за кордоном.
З нетерпінням чекатимемо на оприлюднення імені нового чемпіона міжнародників України (нагадаємо, що переможцем 1-ї Всеукраїнської олімпіади з міжнародних відносин є Антон Олексійович Янченко, випускник Маріупольського державного унівенрситету, 6-ий секретар Ліги "ДИПКОРПУС").
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 1012 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0