Головна » 2013 » Січень » 24 » Анонс:УВАГА: І Всеукраїнська школа зі Cпортивного права
19:50
Анонс:УВАГА: І Всеукраїнська школа зі Cпортивного права
 Запрошуємо Вас взяти участь у І Всеукраїнській школі зі Спортивного права, яка відбудеться     2-3 лютого 2013 року у місті Києві на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Ліга студентів АПУ з метою популяризації знань про сучасне спортивне законодавство запрошує студентів-правників взяти участь у І Всеукраїнській школі зі спортивного права. Під час заходу планується розглянути такі актуальні теми, як регулювання трудових і агентських відносин у спортивному праві, правопорушення спортивного законодавства, особливості арбітражного розгляду спортивних справ тощо.

Формат заходу

Захід проводиться протягом 2 днів. Протягом першого та другого днів студенти матимуть змогу ознайомитися з основними аспектами законодавчого регулювання спорту в Україні та світі, прослухавши серію майстер-класів від провідних юристів, що спеціалізуються в даній галузі. Також у другий день кожен із учасників отримає можливість розглянути цікаві юридичні «кейси» стосовно врегулювання спорів у даній сфері.

Організатори заходу

Осередок Ліги студентів Асоціації правників України у м. Києві.

Партнер заходу:

Юридична фірма "Астерс"

Участь у заході

До участі у заході запрошуються усі бажаючі студенти юридичних факультетів. Для участі в заході необхідно заповнити реєстраційну форму за адресою: http://bit.ly/V8dcD1

Фінансові аспекти

Учасники забезпечуються проживанням, харчуванням та роздатковими матеріалами. Проїзд учасникам не відшкодовується.

Для участі у заході учасники сплачують наступні реєстраційні внески:

150 грн. для членів Ліги студентів АПУ з Києва;

200 грн. для членів Ліги студентів АПУ з інших міст;

250 грн. для учасників з Києва, що не є членами Ліги студентів АПУ;

300 грн. для учасників з інших міст, що не є членами Ліги студентів АПУ.

Координати оргкомітету

kyiv.liga.school@gmail.com – електронна адреса оргкомітету


Ліга студентів Асоціації правників України за підтримки комітету зі спортивного права Асоціації правників України та юридичної фірми "Астерс" 2-3 лютого 2013 року проведе І Всеукраїнську правничу школу зі спортивного права на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Євро-2012, Україна на Олімпіаді в Лондоні, досягнення українців у боксі, гімнастиці, Параолімпійських іграх є свідченням стрімкого розвитку спорту та пов’язаних з ним правовідносин у нашій державі. Унікальна, надзвичайна сфера приваблює молодих правників. Ліга студентів АПУ, не бажаючи залишатися осторонь розвитку цієї галузі, за підтримки старших колег організовує неймовірний проект, який допоможе студентам поринути у сферу спортивного права, а експертам - передати досвід молодому поколінню. 

Генеральним партнером заходу виступить юридична фірма "Астерс", яка активно розвиває практику спортивного права. Олексій Колчанов, старший юрист юридичної фірми "Астерс" та заступник голови комітету АПУ зі спортивного права, а також Олексій Яценко, партнер юридичної фірми "Губенко і партнери", виступлять на заході головними модераторами сесій. За ініціативи модераторів, на захід запрошено кращих фахівців у сфері спортивного права, представників Національного олімпійського комітету України та спортивних федерацій. 

Оскільки галузь нині активно розвивається і цим приваблює студентів, спектр тем школи є вкрай різноманітним. Планується провести 6 сесій з такої тематики: галузь спортивного права в Україні, трудові відносини, правове регулювання агентської діяльності, комерційні права в спорті, правопорушення і санкції, особливості врегулювання спорів у спортивному праві, спортивний арбітраж. Завершити захід організатори вирішили проведенням мут-корту (moot court), аби дати можливість студентам-учасникам вирішити юридичний кейс, підготовлений старшими колегами. Поєднання теорії і практики в одній школі, на думку організаторів, зацікавить студентів і дасть їм змогу поглибити свої знання в цій галузі права.

Олексій Яценко, партнер ЮФ «Губенко та партнери»: "Спортивне право – це новий і напрочуд цікавий напрямок в юриспруденції, який до того ж, розвивається просто на наших очах. Здається, що можна годинами вести теоретичні дискусії щодо існування галузі спортивного права, але юристам, які щоденно консультують спортсменів, тренерів, федерації та клуби, абсолютно зрозуміло, що правове регулювання відносин у сфері спорту має свою специфіку, і юрист повинен бути озброєним такими специфічними знаннями та розуміти таке явище, як "спортивне право". Спробувати охопити величезний масив спортивно-правової інформації та розставити відповідні акценти студентам-учасникам Всеукраїнської правничої школи допоможуть провідні спортивні юристи, для яких, я впевнений, досвід спілкування з колегами (нинішніми та майбутніми) буде цікавим та корисним. Фактично, школа має стане першим представницьким форумом спортивних юристів".

Олексій Колчанов, старший юрист ЮФ Астерс": "Всеукраїнська правнича школа – це великий крок у розвитку спортивного права в Україні. Ця галузь права, яка в багатьох країнах світу має давню історію, лише зараз набирає обертів в Україні. Спорт сьогодні – це вже не лише мир, як колись написав П'єр де Кубертен, а величезна та могутня індустрія, яка торкається кожного дня кожного із нас. І вона – чи не єдина, за подіями в якій ми слідкуємо, вболіваємо та щиро емоційно переймаємося: чи це результати змагань, гучні трансфери чи спори. За багатьма подіями в спорті стоїть не лише самовіддана праця спортсменів, а й подекуди не менш напружена робота спортивних юристів, які забезпечують проведення змагань, трансферів, захист здобутих перемог, репутації, кар’єри. Спортивна Україна міцно інтегрована у спортивний світ. Це, вочевидь, вимагає високого та системного рівня розвитку як правових інститутів, так і правозастосовної практики. Саме це і є головною метою проведення І Всеукраїнської правничої школи зі спортивного права. Ми зробимо все можливе, аби час та зусилля, які учасники школи проінвестують у цей захід, був проведений на гідному рівні".

Джерело: http://ligauba.org.ua/
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 881 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0