Головна » 2010 » Листопад » 2 » Чергові заходи до святкування 150-річчя Об'єднання Італії
12:11
Чергові заходи до святкування 150-річчя Об'єднання Італії
Маріуполь продовжує готуватися до 150-річчя об'єднання Італії. Запрошуємо на лекцію про Об'єднання Італії Директора з питань культури почесного консульства України в місті Реджіо Калабрія, професора Даніеле Макріса
2 листопада 14.30, Італійський культурний центр МДУ (пр-т Будівельників, 129, 3 поверх Історичного факультету Маріупольського державного університету)
Напевно всі вже знають про те, що наступний 2011 рік - знаковий для Республіки Італія - 150 років з дня її об'єднання. Останні місяці в самій Італії вже розпочалося святкування цього ювілею. Маріуполь і Приазов'я з часів Римської імперії тісно контактували з Італією. У середньовіччя Маріупольщині була покрита мережею генуезьких колоній-форпостів італійських колонізаторів на сході. У 19 столітті маріупольці-італійці за походженням, слідом за національним героєм Джузеппе Гарібальді влилися у збройну боротьбу за об'єднання Італії. Сьогодні Маріуполь - провідний центр розповсюдження італійської мови та культури в державі.
Виходячи з цих історичних передумов, Ліга політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" також проводить ряд заходів, присвячених 150-річчю об'єднання Італії: тематичну інтернет вікторину, триденний фестиваль італійських фільмів та інші заходи, про які ви дізнаєтеся пізніше і учасниками яких зможете стати.
Перше із запланованих заходів, а саме всеукраїнську Інтернет-вікторину Allitaliana, ми успішно провели 23 жовтня 2010 Інтернет-вікторина представляла собою 16 цікавих, пізнавальних питань про історію, політику, традиціях Італії, які були складені Тарселлі Вітторіо. В інтернет-вікторині Allitaliana взяли участь 39 чоловік з різних міст України: Маріуполя, Києва, Миколаєва, Запоріжжя, Львова, Ізмаїла, Донецька і т.д. Ми раді, що вікторина виявилася дійсно всеукраїнською.
Переможцями інтернет-вікторини стали:
1. Лущай Юлія, Запоріжжя
2. Іващук Олексій, Ізмаїл
3. Компанієць Олеся, Миколаїв
На жаль, переможці не змогли приїхати на нагородження, і їм поштою були вислані дипломи та призи.
 

Сьогодні, користуючись таким чудовим випадком, що в МГУ приїхав Директор з питань культури почесного консульства України в місті Реджіо Калабрія, професор Даніеле Макріс з лекцією про Об'єднання Італії, ми хотіли б нагородити сертифікатами та подарунками маріупольців, які показали хороші результати і потрапили в 10 - ку призерів інтернет-вікторини All'italiana:
4 місце у всеукраїнському заліку - Сергеєва Поліна
6. Писаренко Антон
8. Гаврикова Тетяна
9. Телешова Юлія
Слідкуйте за новинами на сайті «ДИПКОРПУСУ» і приймайте участь в наших наступних проектах, присвячених 150-річчю об'єднання Італії! Також ми відкриті і для Ваших ініціатив щодо даного свята.
 
Фотозвіт нагородження призерів інтернет-вікторини All'italiana  http://picasaweb.google.com/dipcorpus/AllItaliana

Контакти: відділ євроінтеграції Політичного департаменту Ліги "ДИПКОРПУС"
тел.: (050) 622-16-21
е-пошта: dipcorpus@ukr.net  
сайт: www.dipcorpus.at.ua
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 617 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0