Головна » 2010 » Грудень » 3 » Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 03/12/2010
21:41
Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 03/12/2010
Роман Толстых: День памяти - дань памяти
Минает 40 дней с момента, когда не стало с нами замечательного журналиста, верного товарища, неутомимого оптимиста Романа Борисовича Толстых. Но с нами его дух позитивного отношения к каждому новому дню, с нами светлые воспоминания, вдохновляющие нас к творческой активности.
Дабы память о нашем старшем товарище, выпускнике Исторического факультета Мариупольского государственного университета и далее жила в сердцах стартует мемориальный интернет-проект, посвященный жанру фото- и киносъемки, который столько лет был близок Роману Толстых сначала по творческому пути на телеканале "Сигма", а затем в пресс-службе Мариупольского горсовета.
Интернет-сайт www.foto-bank.at.ua будет каталогом, на котором будут оперативно отображаться действующие городские, всеукраинские и международные конкурсы для фотолюбителей и мастеров видеосъемки.
Работу мемориального интернет-проекта "Банк фото- и киноконкурсов" будет поддерживать Лига "ДИПКОРПУС"
 
 

ІНТЕРНЕТ: Громадянський рух за підтримку науки та освіти в Болгарії
Ми говоримо: НІ фінансового удушення науки в Болгарії!
Сьогодні, після багатьох років зневаги загальної освіти і науки щодо створення правлячої в Болгарії, ми є свідками навмисної політики задушити фінансово провідних болгарських наукових та освітніх установ.
Нинішній уряд оголосило відкриту війну на головному науковому закладі країни. 15 листопада 2010 прем'єр-міністр Болгарії заявив про намір свого уряду, де-факто, ліквідувати Болгарської академії наук за позбавляючи його самостійності. Планується передача науково-дослідних інститутів в інші установи новим законодавством та / або постійного фінансового удушення перетворює їх на заручників політичної влади, якщо вони взагалі вижили. Таке довільне діяти проти автономії академічної науки, її традиції, і його добровільному організаційна структура не була зроблена в 141-річну історію Академії. Цей акт подається як "реформа" з ключових членом нинішній кабінет, який давно виступає за приватизацію Болгарської академії наук, тим самим зменшуючи цього відомого установи товарного активу.
http://www.science.nauka2010.com/
 



УКРАЇНА: Наближається час проведення установчих зборів для виборів громадських рад при органах виконавчої влади
Вже п'ять обласних державних адміністрацій оголосили дати проведення установчих зборів для виборів громадських рад. Наприкінці грудня - на початку січня проведуть збори Вінницька, Київська, Херсонська, Миколаївська та Волинська ОДА. Прийом документів для участі в установчих зборах при цих ОВВ вже ведеться.
Команда проекту "Сприяння доступу організацій громадянського суспільства до роботи в громадських радах при органах виконавчої влади" радить інститутам громадянського суспільства (ІГС) подавати необхідні документи для участі в установчих зборах для виборів громадських рад при цих органах виконавчої влади (ОВВ).
http://www.irf.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=31345:2010-12-02-07-54-15&catid=27:news-irf&Itemid=59
 


КИЇВ: Презентація книжок Генріка Мейнандера та Оллі Вехвіляйнена
Дата події: 06.12.2010 17:00
Книгарня «Є» та видавництво «Темпора»запрошують Вас на презентацію книжок Генріка Мейнандера «Фінляндія 1944. Війна, суспільство, настрої» та Оллі Вехвіляйнена «Фінляндія в Другій світовій війні: між Німеччиною і Росією», яка відбудеться 6 грудня.
Початок — о 17.00.
http://book-ye.com.ua/prezentatsiya-knyzhok-henrika-mejnandera-ta-olli-vehvilyajnena-kyjiv/
 
 

ЛЬВІВ: Розмова про літературу на військову тематику
Дата події: 06.12.2010 18:00
До Дня Збройних Сил України Книгарня "Є” запрошує Вас на розмову про літературу на військову тематику, яка відбудеться 6 грудня.
Початок — о 18.00.
http://book-ye.com.ua/rozmova-pro-literaturu-na-vijskovu-tematyku-lviv/
 
 

ЛЬВІВ: Прес-конференція з нагоди відкриття VII Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини
Дата події: 09.12.2010 11:00
Книгарня "Є” запрошує Вас на прес-конференцію з нагоди відкриття VII Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини, яка відбудеться 9 грудня.
Початок — об 11.00.
http://book-ye.com.ua/pres-konferentsiya-z-nahody-vidkryttya-vii-mandrivnoho-festyvalyu-dokumentalnoho-kino-pro-prava-lyudyny-lviv/
 
 

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК: Майстер-клас «Реклама. Мистецтво розповідати про себе»
Дата події: 10.12.2010 16:00
Культурно-мистецький центр «Є» запрошує Вас на майстер-клас «Реклама. Мистецтво розповідати про себе», який відбудеться 10 грудня.
Початок — о 16.00.
Тренер: Сергій Трухімович, копірайтер радіо «ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ».
Концепція: Образно кажучи, основні принципи реклами, це – фундамент майбутніх знань про рекламу, а у цьому фундаменті є наріжні камені – певні поняття, що дають змогу зрозуміти сутність реклами як такої. Власне на них і ставиться акцент під час майстер-класу.
В цілому пропонується перспективний, підприємливий та конструктивний погляд на рекламу — вільний від негативних стереотипів про неї. Погляд практика, котрий щодня займається створенням рекламних повідомлень.
http://book-ye.com.ua/majster-klas-reklama-mystetstvo-rozpovidaty-pro-sebe-ivano-frankivsk/
 
 

ХАРКІВ: FRI-D-Club
Дата події: 11.12.2010 13:00
Книгарня «Є» запрошує на FRI-D-Club, що відбудеться 11 грудня.
Початок — 0 13.00.
Дискусійний клуб для тих, хто хоче покращити власну розмовну англійську мову.
***
Адреса Книгарні "Є”:
вул. Сумська, 3.
Вхід вільний.
http://book-ye.com.ua/fri-d-club-harkiv-11/
 
 

КИЇВ: 19 декабря 2010 — семинар сообщества аналитиков
19 декабря (воскресенье) 2010 года состоится семинар сообщества аналитиков в городе Киеве (uml2.ru, groups.google.com/group/analystua). На встречу приглашаются системные и бизнес-аналитики программного обеспечения.
http://education.ua/2010/12/community-of-analysts-seminar/
 


УКРАЇНА: Обери найкращу молодіжну організацію України
StudNews, перший інформаційний студентський ресурс, оголошує запуск Рейтингу Молодіжних Організацій України.
До шортлисту, який складається з 18 організацій, увійшли ті, що восени провели щонайменше один всеукраїнський проект. Голосування триває до 25 грудня 2010 року.
Цим рейтингом StudNews прагне відзначити організації, які проводять публічні події для молоді та заохотити інші до більш активної діяльності.
http://studnews.org.ua/archives/2547
 
 

КИЇВ: Тренінг «Успіх кожного дня. Або майбутнє належить тим, хто вірний своїй мрії» (08.12, Київ)
«Наука при каві» запрошує Вас відвідати тренінг з Андрієм Клименко на тему «Успіх кожного дня. Або майбутнє належить тим, хто вірний своїй мрії»
Тренінг відбудеться 08 грудня 2010 р. в приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська академія». Початок о 18:30. Участь у тренінгу безкоштовна. Не забудьте попередньо зареєструватися та звертайте увагу на відкриті питання при реєстрації, адже гарні відповіді значно підвищать Ваші шанси потрапити на тренінг =)
http://studnews.org.ua/archives/2570
 
 

КИЇВ: 7 грудня 2010 року, у вівторок, о 9.00 в готелі «Русь» (вул. Госпітальна, 4) представників медіа чекають на відкритті конференції, присвяченій обговоренню найкращих практик захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення в Інтернеті.
За результатами конференції представники Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, Російської Федерації та України разом з експертами Ради Європи, ЄС та інших міжнародних організацій вироблять рекомендації стосовно боротьби проти сексуальної кіберзлочинності щодо дітей.
http://civic.ua/news/view.html?q=1510033
 
 

ДОНЕЦЬК: 14 грудня в Донецьку відбудеться конференція «Добрі практики спільного вирішення проблем в громадах Донецької області».
Під час Конференції буде презентовано результати напрацювань в пілотних громадах області (Тельманове, Селидове та Новоазовськ) в яких впроваджено деякі завдання по покращенню адміністративних послуг, що надаються місцевою владою, налагодженню взаємодії органів місцевого самоврядування, громадських організацій, активістів та бізнесу громад. Дані завдання впроваджувалися базуючись на польському досвіді, який адаптовано до місцевої специфіки.
http://gurt.org.ua/news/events/8610/
 
 

МИЖГІРСЬКИЙ Р-Н: Всеукраїнська зимова правнича школа
Оголошується набір до Всеукраїнської зимової правничої школи «Шлях до успіху молодого юриста»
Мета Школи: формування нової української юридичної еліти, підвищення професійного рівня, самореалізація наукового, творчого, організаційного потенціалу молоді, створення умов для організованого дозвілля та спілкування молодих людей, налагодження співпраці між юридичними студентськими організаціями
http://gurt.org.ua/news/trainings/8604/
 
 

МІЦІВЦІ: Волонтерство у громадах: фестиваль "КРИЛА НАДІЇ” збирає кращих практиків
16 грудня 2010 року в с.Міцівці, Дунаєвецького району, Хмельницької області відбудеться фестиваль до Міжнародного дня волонтера "КРИЛА НАДІЇ”.
Мета фестивалю:
-- Знайти справжніх Волонтерів – людей доброї волі, допомогти їм реалізувати себе у волонтерстві, показати живий приклад відродження сільських громад і зробити так, щоб звання Волонтер для сільських громад України стало почесним і престижним в українському суспільстві.
-- Сприяти вирішенню проблем у сільських громадах Хмельницької області шляхом реалізації проектів із залученням внутрішніх та зовнішніх ресурсів.
http://gurt.org.ua/news/events/8602/
 
 

КИЇВ: 8 грудня 2010 року у Києві відбудеться Міжнародна конференція «Україна - Європейський Союз: перспективи зовнішньополітичних, безпекових та оборонних відносин у координатах Лісабонського Договору», організатором якої є Центр європейських та трансатлантичних студій, що виконує проект «Лісабонський Договір: аналіз впливу на відносини між ЄС та Україною у міжнародній, безпековій та оборонній політиці» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження».
http://www.irf.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=29942:gms-grant-uk-41523&catid=70:projects-euro-uk&Itemid=480
 
 

УКРАЇНА: «Вікно в Європу» - далі буде
Представництво Європейського Союзу в Україні
Від сьогодні інформаційний проект «Вікно в Європу» відновлює свою роботу в Україні: програма з однойменною назвою повертається в ефір 5 каналу та радіо Ера і буде виходити щотижня впродовж року.
http://eu.prostir.ua/news/244487.html
 
 

МАРІУПОЛЬ: до 7.12.2010 - обсуждение проекта СОЦИАЛЬНОГО КОНТРАКТА между мариупольским городским головой и молодежными организациями Мариуполя
Уважаемые коллеги! Обсуждаем вариант социального контракта, который находится сейчас в стадии разработки. Окончательный вариант социального контракта будет подписан городским головой Ю.Ю.Хотлубеем и молодежными общественными организациями на конкурсе "Будущее Мариуполя - 2010".
http://mkr-mariupol.at.ua/news/do_7_12_2010_obsuzhdenie_proekta_socialnogo_kontrakta_mezhdu_gorodskim_golovoj_i_molodezhnymi_organizacijami_mariupolja/2010-12-03-39
 
 

ЧЕРНІГІВ: IIІ Міжнародний Молодіжний Театральний Фестиваль «ПРОСТІР»
Міжнародний Молодіжний Театральний Фестиваль «ПРОСТІР» проводиться Чернігівським національним педагогічним університетом імені Т.Г.Шевченка та Чернігівським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації „Студентська республіка” серед непрофесійних театральних колективів з України та з-за кордону з 23 по 27 березня 2011 року у м. Чернігові (Україна).
Гасло фестивалю «Відкрий світу простір своєї уяви!»
http://dipcorpus.at.ua/publ/dipkorpus_inform_novinarnij_internet_dajdzhest_ligi_quot_dipkorpus_quot/iii_mizhnarodnij_molodizhnij_teatralnij_festival_prostir/5-1-0-26
Категорія: Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" | Переглядів: 881 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0