Головна » 2011 » Лютий » 23 » 21 лютого Ліга «ДИПКОРПУС» відсвяткувала Міжнародний день рідної мови
08:03
21 лютого Ліга «ДИПКОРПУС» відсвяткувала Міжнародний день рідної мови
 21 лютого в Ліга «ДИПКОРПУС» відсвяткувала Міжнародний день рідної мови. На честь цього свята Ліга влаштувала українські вечорниці, де кожен бажаючий міг не тільки поспілкуватися з друзями рідною мовою, а й відвідати традиційні українські страви, долучитися до майстер-класів, проведених майстринями Ліги.
Так, Оля Гриценко навчила гостів свята виробляти ляльок-мотанок, розповіла дівчатам про значення цих давніх оберігів, які українські дівчата та матері виробляли для охорони домівки та здоров’я Майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок від Ольги Гриценко, "Українські вечорниці" Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" до Міжнародного дня рідної мовисвоєї сім’ї. Тож, тепер гості українських вечорниць мають обереги, зроблені власними руками. Майстер-клас з писанкарства від Яни Вертеби ("Українські вечорниці" Ліги "ДИПКОРПУС", Маріуполь, 21.02.2011)
Крім того, Яна Вертеба, голова Ліги провела майстер-клас з розпису писанок. Учасники залишились задоволені, бо не тільки змогли проявити свою творчість, а й забрати додому та подарувати близьким чарівні писанки-мальованки.
Але найнесподіванішим став майстер-клас з вишивання, який провела Злата Бойко, бо найбільшу кількість учасників тут становили…хлопці! Звичайно, вони не встигли навчитися всім тонкощам цього ремесла, але їх невмируще бажання та ентузіазм допомогли створити маленькі креативні шедеври.
Майстер-клас з української вишивки від Злати Бойко ("Українські вечорниці" Ліги "ДИПКОРПУС", Маріуполь, 21.02.2011)Особливе задоволення утримали учасники від співу національних та сучасних українських пісень. «Бо пісня, то сила українського народу»,- відмітив студент 3 курсу Цеунов Ігор. Маріупольські "Українські вечорниці" від Ліги "ДИПКОРПУС"
Також організаторів порадував той факт, що багато з учасників були в вишиванках або мали інші елементи українського народного костюму – червоні Маріупольські "Українські вечорниці" від Ліги "ДИПКОРПУС"стрічки, намисто, тощо. Ліга «ДИПКОРПУС» сподівається, що таким чином вона змогла не тільки привернути увагу студентської молоді до питань патріотизму, любові до рідної мови, поваги до традицій свого народу, а й просто весело провести час та з радістю розпочати новий тиждень!
 
Слава Україні!
 
 
"Українські вечорниці" від Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" у МаріуполіДетальна фотогалерея Маріупольських "Українських вечорниць" до Міжнародного дня рідної мови від Юлії Телешової: http://vkontakte.ru/album-24092700_128069692  
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 997 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0