Головна » 2012 » Квітень » 27 » ЯК ЦЕ БУЛО: Форум-театр «ВІХІД ЗА РАМКИ»: влив молоді на демократичні перетворення в Україні
20:08
ЯК ЦЕ БУЛО: Форум-театр «ВІХІД ЗА РАМКИ»: влив молоді на демократичні перетворення в Україні
Форум-театр ВИХІД ЗА РАМКИ - Мариуполь Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» за фінансової підтримки Українського Жіночого Фонду 20-22 квітня провели проект Форум-театр «ВІХІД ЗА РАМКИ»: влив молоді на демократичні перетворення в Україні
Вперше в Маріуполі відбувся триденний тренінг для молоді за популярною в усьому світі методикою «форум-театру» під назвою «ВИХІД ЗА РАМКИ»! 
Учасниками форум-театру «ВИХІД ЗА РАМКИ» стали активна молодь з Маріуполя, Львову, Києва, Кривого Рогу, Дніпродзержинська та Донецька. 
Зустріч форум-театру ВКонтакті «ВІХІД ЗА РАМКИ» http://vk.com/club33722728


Під час форум-театру «ВИХІД ЗА РАМКИ» учасники мали можливість обговорити питання ролі молоді в українському суспільстві, проаналізувати проблеми нашого суспільства та молоді зокрема, розглянути поняття і сутність демократії та проблеми розвитку демократії в Україні.

Виконавчий секретар Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС", учасник програми "Помічник Голови Комітету Верховної Ради України" 2011 - 2012 рр, організатор проекту Яна Вертеба розповідає про тренінг: "Сама форма проведення - "форум-театр" сьогодні дуже популярна в Європі та всьому світі, але, нажаль, в Україні про неї чули небагато. Форум-театр – це інтерактивна методика з неформальної освіти за допомогою якої можливе обговорення дуже різних і важливих для суспільства проблемних тем, які потребують вирішення не тільки з боку влади, а й безпосередньо самими громадянами. Вона також цікава тим, що дає можливість учасникам відчути себе безпосередньо втягнутим у події та проблеми, що відбуваються на сцені. Це не просто теоретичне обговорення проблемних ситуацій, це й практичні дії та поради по їх вирішенню".
 
Під час проекту учасники обговорювали та інсценували такі питання, як важливість особистісної реалізації молоді, рівний доступ до навчання та протидія корупції, розвиток громадянського суспільства і відносини з друзями та близькими людьми,

а використані вправи та форми роботи виступили на кшталт психологічного тренінгу, що допомогли учасникам зрозуміти проблеми і власного життя. 

Учасниця проекту зі Львову, Ірина Теглівець розповідає, що дуже вражена саме форматом проведення тренінгу, бо питання, які підіймалися, не нові, їх дуже часто обговорюють як у різних СМІ, так і на багатьох тренінгах, але така інтерактивна форма дозволяє відчути себе безпосереднім учасником події, що набагато більше впливає на твоє світосприйняття. 

Ліга «ДИПКОРПУС» планує і надалі продовжити використання форми «форум-театру» у своїх проектах, і сподівається, що в майбутньому, вона стане популярної не тільки в неурядових організаціях, а й у навчальних закладах. 

Бойко Злата, директор Інформаційного департаменту Ліги "ДИПКОРПУС"
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 1226 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0