Головна » 2009 » Жовтень » 24 » Грантовий конкурс за темою «Представлення інтересів та захист прав вразливих груп населення»
15:49
Грантовий конкурс за темою «Представлення інтересів та захист прав вразливих груп населення»
Благодійний фонд «Творчий центр Каунтерпарт» (ТЦК) в межах виконання Проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства» оголошує грантовий конкурс для організацій громадянського суспільства (ОГС) у семи областях України за темою «Представлення інтересів та захист прав вразливих груп населення»
До участі у конкурсі запрошуються ОГС з Донецької, Кіровоградської, Львівської, Луганської, Херсонської, Хмельницької та Чернігівської областей. Проекти можуть впроваджуватися на території однієї або декількох з цих областей. За інших рівних умов, перевага надаватиметься пропозиціям від організацій, які працюватимуть у громадах поза межами обласних центрів.
Мета конкурсу – сприяти захисту і реалізації прав та законних інтересів вразливих верств населення, та посиленню ОГС, що здійснюють таку діяльність.  

Пріоритетними для цього конкурсу є такі категорій осіб:

люди з особливими потребами;
діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування;
«діти вулиці»;
вразливі категорії молоді;
вразливі категорії жінок.
ОГС, які надають допомогу іншим вразливим верствам населення також можуть брати участь у цьому конкурсі, але такі проекти будуть менш пріоритетними. Також, цей конкурс не розрахований на захист прав осіб у системі правоохоронних органів та виконання покарань і осіб, звільнених з установ виконання покарань, тому що на цю тему буде оголошено окремий конкурс.

Проекти можуть передбачати такі напрямки діяльності:

допомога цільовій групі осіб у реалізації їх прав, наприклад - забезпечення доступу для людей з особливими потребами до громадських послуг, освіти, працевлаштування;
формування толерантного ставлення суспільства до людей з особливими потребами, попередження стигми та дискримінації;
допомога дітям та молоді в самореалізації та розвитку життєвих навичок;
підвищення рівня обізнаності вразливих груп осіб щодо способів забезпечення їх прав;
заохочення органів влади до сприяння у реалізації прав цільової групи;
інше.
Загальний індикативний обсяг фінансування цього конкурсу становить приблизно 1,26 млн грн. Організатори грантового конкурсу залишають за собою право надавати фінансування не на всю суму наявних коштів.

Зазначені мінімальні і максимальні суми застосовуються до грантів для окремих проектів, що можуть фінансуватися в межах цього конкурсу:

мінімальна сума: 50 000 грн.
максимальна сума: 220 000 грн.  
Грант надаватиметься у вигляді цільової безповоротної фінансової допомоги ОГС, чия проектна пропозиція буде рекомендована для фінансування Оціночним комітетом.

 Тривалість проекту має становити від 6 до 9 місяців. Реалізація проекту не може бути розпочатою раніше 20 грудня 2009 року.

Проектні пропозиції мають надійти в офіс ТЦК не пізніше 18:00 13 листопада 2009 року. Проектні пропозиції, що надійдуть пізніше встановленого терміну, не приймаються і братися до уваги не будуть. Проектні пропозицію можуть надсилатися поштою, кур'єрською поштою або доставлятися в офіс ТЦК безпосередньо представником організації-пошукача (при цьому необхідно врахувати, що робочими днями ТЦК є понеділок-п'ятниця з 9.00 до 18.00).Проектні пропозиції надіслані факсом, електронною поштою або в інший подібний спосіб прийматися і братися до уваги не будуть.

Аплікаційна форма та інша супровідна документація

Джерело: http://ccc-tck.org.ua/text/service/left_menu/grants/2009-2010/vulnerable.html

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 829 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0