Головна » 2009 » Грудень » 5 » Ініціювання проведення у Львові Міжнародного безпекового форуму
21:52
Ініціювання проведення у Львові Міжнародного безпекового форуму
Колеги, Вашій увазі прес-реліз про ініціювання сьогодні проведення у Львові Міжнародного безпекового форуму.
За додатковою інформацією звертайтеся до Оргкомітету Форуму -

Арина Сатовська
050 334 25 85
asatovska@prp.com.ua
 
Навесні 2010р. у Львові пройде Міжнародний безпековий форум
4 грудня 2009 р., Київ – у 15-ту річницю підписання Будапештського Меморандуму провідні українські державні, наукові та громадські діячі ініціювали проведення в Україні Міжнародного безпекового форуму навесні 2010 р.

На думку ініціаторів, Форум має започаткувати перший з часів підписання історичного Будапештського Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 5 грудня 1994 р. діалог експертів найвищого рівня про роль України у системі європейської безпеки.
Ініціативу проведення Форуму висунув академік Володимир Горбулін, колишній Секретар Ради національної безпеки і оборони України. «За 15 років з підписання Будапештського Меморандуму докорінно змінилося безпекове середовище. Україна опинилася у невизначеній ситуації між двома потужними воєнно-політичними блоками, і зараз на часі опрацювання нової системи колективної безпеки у Центрально-Східній Європі», - заявив Володимир Горбулін.
З підтримкою пропозиції вже виступили Тарас Возняк, політолог, культуролог, філософ, Богдан Гаврилишин, Член Римського Клубу, Ярослав Грицак, директор Інституту історії ЛНУ ім..Франка, Анатолій Зленко, Надзвичайний та Повноважний Посол України, колишній міністр закордонних справ України, Володимир Мостовий, головний редактор газети «Дзеркало тижня», Мирослав Попович, директор Інституту філософії ім.. Г.Сковороди НАН України, Микола Рябчук, публіцист, Тарас Стецьків, народний депутат України, Олександр Чалий, Надзвичайний та Повноважний Посол України, Валерій Чалий, заступник міністра закордонних справ України, Юрій Щербак, Надзвичайний та Повноважний Посол України, та інші. Усі ініціатори увійшли до Наглядової ради Форуму, перше засідання якої відбудеться у форматі круглого столу 11 грудня цього року.
Результатом роботи дводенної конференції мають стати фахові рекомендації чинним політикам щодо гарантування безпеки у Центрально-Східній Європі. До участі у Форумі планується запросити відомих колишніх політичних діячів і провідних експертів з США, Європи та Росії, зокрема М.Олбрайт, Д.Рамсфельда, В.Гавела, Л.Валенсу, В.Примакова, М.Горбачова, та провідних міжнародних експертів.
Організатором Форуму виступає Рада із зовнішньої та безпекової політики у партнерстві з Центром Разумкова, Міжнародним центром перспективних досліджень та Західною аналітичною групою. Форум відбудеться навесні 2010 р. у Львові.
 

Рада із зовнішньої та безпекової політики – неурядова дослідницька організація, що об’єднує провідних українських експертів у сферах національної безпеки і міжнародних відносин. Бачення роботи Ради полягає у гарантуванні суспільного демократичного поступу України як важливої європейської держави. Основною метою діяльності Ради є акумуляція інтелектуального потенціалу України у сфері безпеки і зовнішньої політики і підготовка на цій основі ґрунтовних рекомендацій чинному керівництву України, громадянським асоціаціям та урядам і суспільствам іноземних держав. Серед засновників Ради – академік В.Горбулін.
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 771 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0