Головна » 2009 » Листопад » 25 » Інститут Кеннана приймає заявки вчених з України, Росії та Євразійського регіону на отримання грантів
15:18
Інститут Кеннана приймає заявки вчених з України, Росії та Євразійського регіону на отримання грантів
Інститут Кеннана при Міжнародному центрі підтримки науковців імені Вудро Вілсона приймає заявки вчених з України, Росії та Євразійського регіону на отримання грантів.
Зокрема йдеться про 2-місячне літнє дослідження, яке можна здійснити впродовж травня-вересня 2010 року. На цей грант можуть подаватись науковці зі ступенем магістра або вищим. Заявки можна також подавати на участь у дослідницьких програмах, одна з яких триватиме 3-9 місяців, а короткотермінова – 1 місяць.

1. «Літній» грант. Для дослідників соціальних та гуманітарних наук, тематика яких стосується колишнього Радянського Союзу (крім Прибалтики). Номінант повинен довести, що йому потрібно скористатися бібліотеками, архівами чи іншими спеціальними ресурсами у Вашингтоні. Переможці конкурсу отримуватимуть стипендію розміром $3 200 на місяць, підтримку в стажуванні, доступ до ресурсів Інституту Кеннана. Ця програма не надає офісу та прямо не покриває витрат на транспорт і проживання.

2. Грант для наукових досліджень відкритий для тих, хто нещодавно розпочав наукову кар’єру і ще не отримав посади або для науковців, чия кар’єра переривалася. Переможці конкурсу впродовж 3-9 місяців матимуть офіс у Вашингтоні, стажування та спеціальні читацькі привілеї в Бібліотеці Конгресу.

3. Короткотермінові гранти. Це стипендія для аспіратнів, яка дозволить користуватися можливостями Інституту Кеннана у Вашингтоні до 30 днів.
Останній термін подання заявок – 1 грудня 2009 року. Детальна інформація про умови участі в конкурсі – на сайті www.wilsoncenter.org/kennangrants. Якщо виникатимуть запитання, слід написати до Вільямові Померанцу на ел.адресу William.Pomeranz@wilsoncenter.org.

Довідка

Інститут Кеннана був заснований в грудні 1974 року як підрозділ Центру імені Вудро Вілсона за ініціативою Посла Джорджа Ф. Кеннана. Інститут названий на честь Джорджа Кеннана Старшого, визначного американського мандрівника, публіциста, дослідника Росії та Сибіру 19 століття. Метою діяльності Інституту є поглиблення знань американців про Росію та Україну, а також сприяння розвиткові науки в цих країнах.
Інститут Кеннана і його представництва в Києві та в Москві регулярно проводять наукові конференції, семінари та публічні лекції за участю науковців і громадських діячів з Америки, Росії, України та інших держав колишнього Радянського Союзу.
Київський офіс Інституту Кеннана щорічно проводить семінари і конференції для українських випускників програм Інституту Кеннана та інших програм, фінансованих Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту Сполучених Штатів Америки, і публікує їхні матеріали.

Підготувала Леся Ярошенко за матеріалами сайтів Центру імені В.Вілсона (http://www.wilsoncenter.org/) та Київського офісу Інституту Кеннана (http://www.kennan.kiev.ua/)

Джерело: www.ufb.org.ua/international/1567.html
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 1100 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0