Головна » 2011 » Липень » 23 » Злата Бойко стверджує, а Ліга "ДИПКОРПУС" підтверджує: КОЛІР НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ!
21:02
Злата Бойко стверджує, а Ліга "ДИПКОРПУС" підтверджує: КОЛІР НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ!
Фільм "Колір має значення" від Злати Бойко, директорки Інформаційного департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" 12-16 липня майже 100 молодих людей з усіх куточків України взяли участь у літньому таборі GenderCamp, що проходив у мальовничих краях Конча Заспи. Під час перебування у GenderCamp учасники пройшли тренінги з ґендерної чутливості, протидії домашньому насильству, а також з операторської майстерності, режисури, продюсування та поширення ідей у соціальних медіа.
Табір було організовано спільним проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні" в рамках конкурсу короткометражних фільмів на ґендерну тематику "Ген рівності".
У цьому проекту прийняв участь й «ДИПКОРПУС» в особі Директора Інформаційного Департаменту Злати Бойко. Слід зазначити, що проблеми рівних прав жінок та чоловіків, ґендерної чутливості не нові та актуальні для «ДИПКОРПУСУ», слід згадати, що організація вже встигла втілити у життя два проекти присвячених даній тематиці завдяки допомозі Українського жіночого фонду. Дипкорпусята вже доволі успішно приймали участь у конкурсі фото, що проводила Програми розвитку ООН "Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні", а тепер й кіно-простори завойовані!

Фільм "Колір має значення" від Злати Бойко, директорки Інформаційного департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" Своїми враженнями поділився учасник з Донецьку Олександр Кісильов: «Кажучі відверто, для мене GenderCamp, насамперед, був чудовою можливістю поглибити свої знання щодо кіномистецтва: розробки режисерського сценарію, процесу зйомок, монтажу та дистрибуції готового продукту. Бо як часто буває, ідей виникає багато, а можливостей їх втілення та навичок для цього бракує. І вже десь там, на задньому фоні випливало, що то пов’язане з питаннями ґендерної рівності, випливало і одразу відфільтровувалося, як чергова демократія та громадянське суспільство, про що говорили вже сотні тисяч, але воно все є і є. Але головна заслуга організаторів, як на мене, це те, що завдяки тренерам-практикам кожен з учасників отримав змогу власноруч доторкнутися і відчути, наскільки проблема нерівності та домашнього насилля є жахливою. Усе це можна побачити у відеороботах таборян на GenderTube».

«Для мене ця школа стала справжнім відкриттям. Маючи певний досвід участі у подібних проектах здається, що вже неможливо тебе чимось вразити, але ні. Ця школа стала особливою, по-перше, через кількість креативних, безумовно талановитих, навіть трохи шалених учасників. Кожен з них – це окрема книга, сповідь, яку важко розкрити всього за 5 днів. По-друге, вразила якість отриманих роликів! Їх вже зараз можна показувати по телебаченню і, я впевнена, ніхто не зможе сказати, що все це знімалося за 2 дні у таборі!», - розповідає Злата.

Під орудою Злати авторська група, що має назву "Багато дівчаток, одне хлоп'ятко". Фільм "Колір має значення" від Злати Бойко, директорки Інформаційного департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" Відзняла короткометражку, головна ідея якої: дитину треба любити незалежно від статі. Роль молодої мами журналістці Златі довелось поєднати з режисерською. Креатив та щирий гумор творців фільму був трішечки підкоригований цензурою – у першопочатковій версії новоспечений молодий батько зустрічав з пологового будинку щасливу маму з афро-українчиком, проте і в цензурованій версії стрічка вийшла дуже позитивною.
У цьому зможуть переконатися усі переглянувши відео: .
 
А поставивши лайк/ "I like" button безпосередньо на сайті http://www.youtube.com/watch?v=MBOoEZl6rk0&feature=player_embedded ви допоможете творчій команді у складі Злати Бойко,Владислав Робського, Наталії Коршак, Ніни Чуб, Лілії Ткаченко та Лілії Усік отримати перемогу у конкурсі! Друзі, підтримайте креативну групу та допоможіть одержати перемогу! Тут вже всі бажаючі можуть познайомитися з роботами інших учасників, що, безсумнівно, змусить їх десь посміхнутись, десь задуматися про речі, що кояться кожен день поруч з нами!

Для того, аби наші читачі могли візуалізувати свої враження – пропонуємо їм матеріал Першого Національного: http://1tv.com.ua/uk/news/2011/07/16/6264
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 732 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0