Головна » 2009 » Вересень » 2 » Конкурс на кращий матеріал або цикл статей - висвітлення діяльності органів влади та місцевого самоврядування
23:12
Конкурс на кращий матеріал або цикл статей - висвітлення діяльності органів влади та місцевого самоврядування
Конкурс на кращий матеріал або цикл статей з питань висвітлення діяльності органів влади та місцевого самоврядування - «Місцева преса як інструмент демократизації України в контексті стандартів ЄС» для приватних місцевих суспільно-політичних газет Півдня та Сходу України (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Харківська, Херсонська області та АР Крим)
Громадські організації Товариство «Східноєвропейський демократичний центр» (EEDC, Польща) та «Iнститут розвитку регіональної преси» (ІРРП, Україна) запрошують приватні видавництва місцевих суспільно-політичних або інформаційно-рекламних газет Півдня та Сходу України взяти участь у Конкурсі на кращий матеріал або цикл статей з питань висвітлення діяльності органів влади та місцевого самоврядування, які буде нагороджено цінними призами.
Мета програми – покращити висвітлення пресою діяльності місцевої влади та відповідно посилити контроль за владою з боку ЗМІ та громадськості через підвищення загальних професійних стандартів роботи журналістів та редакцій та поглиблене вивчення засад діяльності місцевої влади.

Лауреати конкурсу та найкращі учасники тренінгів отримають запрошення на стажування у Польщі протягом 1 тижня восени 2009 року. 

За додатковою інформацією ви можете звернутися до менеджера ІРРП Ганни Вілісової (тел. 8-067 547-22-33,  info@irrp.org.uaЦя адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.  ) або Йоанни Ханило, координатора проекту у Польщі (тел. 8-10-48-22 847-20-74, jchanilo@eedc.org.plЦя адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.  ).

Iнформація про організаторів:

Товариство «Східноєвропейський Демократичний Центр» (Stowarzyszenie Wschodnioeuropejskie Centrum Demokratyczne (скорочено EEDC) багато років реалізує проекти, спрямовані на розвиток демократії та громадянського суспільства в Білорусі, Україні, Центральній Азії, Росії та інших пострадянських країнах, співпрацюючи з громадськими організаціями та місцевими (локальними) ЗМІ. З 2003 року EEDC проводить навчальні заходи (тренінги, консультації, стажування в Польщі) з незалежної журналістики, управління регіональною та локальною пресою в Україні, Білорусі, Молдові, Киргизстану, Таджикистані та Узбекистані. У 2007 році в Україні було реалізовано проект за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі в рамках допомоги розвитку «Polska Pomoc».

Докладніше про українську громадську організацію «Інститут розвитку регіональної преси» дізнайтеся на сайті www.irrp.org.ua  .

ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОНКУРС

Громадські організації Товариство «Східноєвропейський демократичний центр» (EEDC, Польща) та «Iнститут розвитку регіональної преси» (ІРРП, Україна) оголошують конкурс на найкраще висвітлення діяльності місцевої влади та органів місцевого самоврядування місцевими суспільно-політичними газетами півдня та сходу України (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Харківська, Херсонська області та АР Крим).

 

Мета конкурсу – стимулювати підвищення рівня професійних стандартів роботи журналістів та редакцій при висвітленні пресою діяльності місцевої влади з метою посилення контролю за діяльністю влади з боку ЗМІ та громадськості, кращого інформування громадськості, підвищення інтересу громадськості до проблемних питань суспільного життя.

На конкурс приймаються матеріали, що висвітлюють актуальні питання діяльності місцевої влади та органів місцевого самоврядування, у двох номінаціях:

1) окремий авторський матеріал журналіста, який оприлюднено у друкованих ЗМІ півдня або сходу України (зазначені області та АР Крим),

2) цикл матеріалів або інформаційних блоків, об’єднаних тою самою темою та оприлюднених однією редакцією із зазначених регіонів.

 У номінації «найкращий матеріал» передбачено наступні призи для редакції газети: за перше місце – ноутбук, за друге та третє місця – цифрові фотоапарати. У номінації «найкращий цикл матеріалів» передбачено фінансові винагороди на розвиток редакції газети вартістю 1000, 700 та 450 доларів США за перше, друге та третє місця відповідно. Окрім того, всіх лауреатів конкурсу буде в першу чергу запрошено на стажування у польських редакціях восени 2009 року.   

Матеріали буде оцінювати незалежна польсько-українська комісія. Результати конкурсу буде оголошено на веб-сайті ІРРП www.irrp.org.ua   6 жовтня 2009 року.

Головними критеріями оцінки матеріалів будуть

1) актуальність та важливість порушених питань для читацької аудиторії та місцевої громади поряд із належною якістю та повнотою їх викладення,

2) загальна збалансованість, неупередженість матеріалів,

3) журналістська майстерність у формі подачі матеріалів,

4) дієвість публікацій (реакції з боку влади, громадськості, читацької аудиторії, залучення громади, зворотній зв'язок з читачами можуть стати додатковою перевагою на конкурсі).

Умови подання матеріалів на конкурс:

1)     На конкурс приймаються матеріали, оприлюдені в друкованих ЗМІ сходу та півдня України (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Харківська, Херсонська області та АР Крим) в період з 21 квітня до 14 вересня 2009 року.

2)     Матеріали слід надіслати електронною поштою на адресу info@irrp.org.uaЦя адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script. з темою «Конкурс висвітлення місцевої влади» як додані файли у двох форматах: лише текст у форматі doc. або rtf. Та зверстані шпальти у форматі pdf. або jpg. В тому самому листі електронної пошти має міститися супроводжувальна заявка за наведеною формою, де міститься інформація про заявника та перелічено, які саме матеріали та файли надіслані.

3)     Матеріали приймаються у двох категоріях: 1) один журналіст або співавтори можуть подати на конкурс власний матеріал, 2) редакція може подати цикл щонайменше з трьох матеріалів, навіть різних авторів, об’єднаних однією темою.

4)     Журналіст або редакція мають право подати на конкурс більше ніж один матеріал або цикл, проте не більше трьох окремих заявок.

5)     Кінцевий термін подачі матеріалів на конкурс – 14 вересня 2009 року включно.

Заявка на участь у конкурсі (яка має супроводжувати надіслані матеріали)

Позначте категорію конкурсу:

___ 1. окремий матеріал журналіста або співавторів

___ 2. цикл матеріалів, оприлюднений однією редакцією

Дата подання заявки:

Якщо заявку подають окремий журналіст чи співавтори, заповнюються такі дані:
 Якщо заявку подає редакція, заповнюються такі дані:
 
Прізвище, ім’я та по-батькові кожного автора:

Назва ЗМІ, видавництва/видавця, місто:

Посада:

Телефони робочий, мобільний (з кодом міста):

Е-mail:

Поштова адреса (з індексом):

 
 Назва газети (ЗМІ)

Назва видавництва/видавця, місто:

Адреса:

Телефон, факс:

Е-mail:

Інтернет-сторінка:

Головний редактор:

Контактна особа, з якою можна зв’язуватися з цього приводу: 

 

Перелік матеріалів, які надсилаються на конкурс:

1)     …. (назви статей) – … (відповідні назви доданих файлів) 

 

Матеріал(и) було оприлюднено …. (дата) у … (вкажіть назву ЗМІ та його число).

 

Коротка інформація про ЗМІ, в якому опубліковано матеріал:

Назва газети (ЗМІ)

Назва видавництва/видавця, місто:

Адреса:

Телефон, факс:

Е-mail:

Інтернет-сторінка:

Головний редактор:

Періодичність видання:

Наклад (тираж):

Формат, кількість сторінок:

Територія розповсюдження:

Форма власності (приватна, комунальна, інше):

Тематика/характер видання:

Коротко опишіть будь-які наслідки, що мали ваші публікації (реакції з боку влади, громадськості, читачів, судові позови, погрози тощо), якщо такі були. 
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 1099 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0