Головна » 2010 » Лютий » 4 » Легати "ДИПКОРПУСУ" представили інтереси українських міжнародників на PanAlp 2010
23:11
Легати "ДИПКОРПУСУ" представили інтереси українських міжнародників на PanAlp 2010
Минулого тижня протягом 28-31 січня представниці директорату Київського департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" Юлія Горовецька та Ганна Базіло за традицією брали участь в міжнародному молодіжному конгресі PanAlp 2010.
Цей конгрес проводиться щорічно взимку всеєвропейською громадською організацією Пан-Європа, яка за головну мету свого існування має створення єдиної, безпечної, процвітаючої Європи. Пан-Європа об’єднує представників європейської інтелігенції, бізнесу та органів влади, прогресивну європейську молодь та всіх, кому не байдуже майбутнє нашого спільного дому, який ми називаємо Європою. 
Загалом цього року 10 українців, прибули до австрійського містечка Лінц на PanAlp 2010. Генеральний секретар Пан-Європи в Австрії пан Райнхард Клочек люб’язно опікувався українською делегацією під час всього її перебування в Лінці. Пан Клочек давно знайомий легатам "ДИПКОРПУСУ", навесні минулого року, за сприяння Ліги відвідав 4 київські ВНЗ та презентував лекцію про всеєвропейську організацію Пан-Європа.
Цього року головною темою конгресу була тема «Свобода». Тому доповіді члена Європейського парламенту доктора Пола Рубіга, аналітика Інститут вільного підприємництва пана Вольфгана Мюллера, представника Асоціації австрійських підприємців Манфреда Лугера та виконавчого директора "Ramsauer & Sturmer Consulting” доктора Еккерхарда Редлхамммера були присвячені питанню економічної свободи. Причому доповідачі розглядали поняття свободи економіки під різними кутами зору, починаючи від економічної свободи держави і закінчуючи свободою ринку та свободою підприємництва від державного втручання.
Окремою темою конгресу була «Боротьба за свободу в Україні», яку ґрунтовно розкрив наш професор Жалоба Ігор Володимирович. Йому вдалося пояснити іноземним колегам та молоді всі аспекти українського шляху до незалежності, сучасне соціальне становище в країні та сподівання українського народу щодо майбутнього. Доповідь Ігоря Володимировича викликала настільки великий резонанс, що його просто закидали питаннями, а деякі учасники конгресу потім висловлювали велику вдячність за надане їм розуміння про сутність найбільшої країни Європи.
Не меншу дискусію викликала доповідь доктора Гудрун Куглер, присвячена свободі сповідання релігії. Тут доктор Куглер змусила кожного учасника PanAlp 2010 замислитися над моральними принципами християнства і над тим, чому вони певним чином трансформуються в умовах сьогодення.
Наступного дня обговорювалися ідея, історія та принципи Пан-Європи, які розкрив пан Клочек. А згодом і тема свободи мас-медіа, представлена у доповіді журналіста доктора Андреаса Унтерберга.
Під кінець довелося і молоді попрацювати. Всі юні учасники розділилися на три робочі групи, в яких обговорювали тему свободи. Під час такої роботи кожна група формулювала власне поняття «свободи», її складових, виділяла можливі загрози для вільного існування населення та пропонувала ряд заходів для захисту свободи мешканців Європи. Саме ці напрацювання кожної групи були сформовані в єдину резолюцію Пан-Європи, яка була зачитана наступного дня перед прощальним обідом учасників.
Звичайно, не обійшлося і без культурної програми. Вечорами для учасників PanAlp 2010 влаштовувалися розважальні вечері, екскурсії по місту Лінц тощо.
Одним із найбільших здобутків для Ліги "ДИПКОРПУС" за підсумками заходу стала готовність представників Пан-Європейського союзу відвідати східноукраїнські терени підрозділів Ліги з презентаціями "Пан-Європи" у Харкові, Маріуполі та Запоріжжі вже навесні 2010 року.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 818 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0