Головна » 2010 » Червень » 11 » Ліга студентів АПУ нагородила переможців конкурсу з державного управління за ініціативи та фінансової підтримки адвоката Дениса Бугая
22:05
Ліга студентів АПУ нагородила переможців конкурсу з державного управління за ініціативи та фінансової підтримки адвоката Дениса Бугая
2 червня 2010 року відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу на найкращі наукові, публіцистичні, порівняльні й аналітичні статті студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів України з питань державного управління, який проводився Лігою студентів Асоціації правників України (АПУ) у травні за ініціативи та фінансової підтримки адвоката Дениса Бугая, партнера юридичної компанії «Ващенко, Бугай та Партнери», члена Правління АПУ. Учасників та переможців конкурсу під часу урочистого обіду вітали Денис Бугай, Олександра Егерт, Виконавчий директор Асоціації правників України, Олеся Холопік, Радник Голови Ліги студентів Асоціації правників України. На урочистому заході були присутні також гості та журналісти юридичних видань.
 

Конкурс був проведений в два етапи та націлений на стимулювання професійного розвитку студентів і заохочення їх до здійснення досліджень у сфері адміністративного, конституційного, виборчого права та інших галузей права, пов’язаних з державним управлінням. На адресу конкурсу надійшло більше 25 студентських робіт, 23 з яких відповідали вимогам до їх написання та оформлення. За результатами перевірки Стипендіальна комісія, до складу якої увійшли : Денис Бугай, Олеся Холопік та Павло Лютіков доцент кафедри адміністративного та господарського права, заступник декана юридичного факультету Запорізького національного університету визначили 8 найкращих робіт. Їхні автори – студенти-правники з різних куточків України - були запрошені на святковий обід, організований з приводу нагородження переможців конкурсу.
 

Попри те, що умови конкурсу з самого початку передбачали двох переможців, одна з робіт була відзначена додатковим призом. Таким чином, перемогу здобули:
І місце - Дарина Ткаченко, студентка ІІІ курсу Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого, автор роботи «Позафракційний статус народного депутата України крізь призму відповідальності перед народом».
ІІ місце – Мирослава Підвальна, студентка V курсу Хмельницького університету управління та права, автор роботи «Утвердження принципу верховенства права при здійсненні судового контролю за діяльністю суб’єктів владних повноважень».
Спеціальний приз – Артем Шаіпов та Петро Залізняк, студенти І курсу магістратури Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, співавтори роботи «Таємниче українське правосуддя».

Усі переможці отримали грошові винагороди - 6 000 гривень за перше місце, 2 000 гривень за друге місце та додаткову грошову винагороду як спеціальний приз. Відзначені роботи будуть опубліковані у Віснику АПУ та на веб-сайті Ліги студентів АПУ.

Коментуючи важливість студентських конкурсів, Денис Бугай зазначив: «Наукова діяльність студентів-правників відіграє надзвичайно велику роль у їхньому становленні як високопрофесійних представників юридичної професії. Мені дуже приємно, що у конкурсі взяли участь студенти різних курсів профільних факультетів з навчальних заходів, розташованих у різних регіонах України, а їхні роботи продемонстрували вміння та навички наукового аналізу, критичного мислення та структурованого викладення результатів дослідження. Незважаючи на те, що можливостей для наукового та особистого розвитку для студентів з’являється все більше і більше, подібні конкурси передбачають тісний зв’язок з практикуючими юристами-авторитетами, відображають їхню відповідальність за підтримку своїх послідовників, а отже по-особливому заохочують молоде покоління до навчання та особистісного зростання. Дуже сподіваюся, що багато інших юридичних фірм та окремих практикуючих юристів України долучаться до нашої ініціативи».
 

- роботи-переможці можна переглянути за посиланням http://www.ligauba.org.ua/np/index.php?option=com_content&view=article&id=442:2010-06-09-16-03-15&catid=1:latest-news&Itemid=50  
- фотозвіт можна знайти за посиланням http://www.uba.ua/ukr/gallery/26/  

Мажарова Наталя, Прес-секретар Ліги студентів Асоціації Правників України


Інтерв’ю Переможця конкурсу з державного управління за ініціативи та фінансової підтримки адвоката Дениса Бугая
Ткаченко Дарини
 

Ліга АПУ: Що надихнуло тебе взяти участь у даному конкурсі?
Дарина: Механізм залучення молодих та майбутніх юристів до подібних заходів в нашій країні, на жаль, не є досить розвинутим і популярним. Саме тому новина про організацію подібного конкурсу мене приємно здивувала. Особливо зацікавило те, що організатори конкурсу для виявлення нових поглядів і підходів до вирішення актуальних проблем державотворення звертаються саме до студентів, надаючи їм тим самим можливість дослідити відповідні теми і проблеми, а також висвітлити їх. Цікавою була не лише тематика конкурсу, адже приймалися роботи у сфері так званого публічного права, а й форма – наукові, публіцистичні, порівняльні статті. Саме тому я вирішила взяти участь в Конкурсі Ліги студентів за ініціативи і фінансової підтримки Д. Бугая.
 

Ліга АПУ: Чому ти обрала саме таку тему роботи?
Дарина: Напередодні оголошення конкурса було прийнято Закон України «Про Регламент Верховної Ради України» від 10.02.2010, а також Конституційним Судом України винесено Рішення від 06.04.2010 р., які підкреслили слабкі місця вітчизняної парламентської системи. Наслідком цих змін стала поява так званого «позафракційного статусу» народного депутута України. Повна невизначеність даного статусу, не закріплення його належним чином на законодавчому рівні стали передумовою написання цієї статті. В роботі пропонується чітко врегулювати статус народного депутата, якого виключено з фракції, а також робиться висновок, що такий статус має бути підставою припинення його повноважень.
 

Ліга АПУ: Які твої подальші плани на 5 і 10 років? Якою ти бачиш свою подальшу кар’єру?
Дарина: Сподіваюсь, що моя професійна карєра буде побудована саме в сфері юриспруденції. Однак, не хотілось би зупинятися лише на якихось теоретичних дослідженнях права, а й мати можливість їх реалізовувати на практиці. Думаю, що через 5-7 років мною буде захищена кандидатська дисертація. Щодо практичної сторони питання, то це може бути як адвокатська практика, так і робота в юридичних фірмах чи компаніях.
 

Ліга АПУ: Чи завжди ти мріяла займатися юриспруденцією?
Дарина: Завжди цікавилась іноземними мовами та гуманітарними науками, але тільки в 11 класі зрозуміла, що юриспруденція – це те, що дійсно подобається. Саме тому вирішила вступити до НЮАУ ім. Я. Мудрого. З кожним роком навчання бажання займатися правом тільки зростає, як кажуть, «аппетит приходит во время еды».
 

Ліга АПУ: Хто допомагає тобі у реалізації твого потенціалу?
Дарина: Це, звичайно ж, мої батьки, мої друзі, зокрема ті, з якими разом навчаюся, саме вони більше за всіх допомагають і підтримують мене, а також мій науковий керівник, який завжди з повагою ставиться до моєї точки зору і допомагає роботи перші кроки в науковому житті.
 

Ліга АПУ: Чи змінилося щось в твоєму житті після перемоги у конкурсі?
Дарина: Я б не сказала, що щось кардинально змінилось, адже пройшло не так багато часу. Але однозначно зросла віра у власні сили і з’явилась мотивація до нових досліджень в даній сфері.
 

Ліга АПУ: Чи ти вже придумала як використати отриману премію?
Дарина: Найкраща інвестиція – це інвестиція у власний розвиток. Тож, влітку буду подорожувати Європою, щоб збагатитися не лише духовно, а й зібрати певний досвід європейських країн для подальших досліджень.
 

Ліга АПУ: Як ти зазвичай відпочиваєш і яке маєш хобі?
Дарина: Найкращий відпочинок – це час, проведений з друзями. Коли такої нагоди нема, то рятує гарний фільм чи книга. Дуже люблю активний відпочинок.
 

Прес-служба Ліги АПУ
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 855 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0