Головна » 2009 » Жовтень » 10 » Малайзійські уроки з просування іміджу країни
22:46
Малайзійські уроки з просування іміджу країни

На цьому тижні атмосферу в Україні суттєво зігріли 2 події - неочікувана відлига та свято загадкової Малайзії, на яке перетворився візит в Україну міністра туризму цієї країни, Дато Сері Др. Енг Йєн Йєн, до речі чи не найуспішнішої малайзійської жінки-політика.
Київ став третім у СНД (після Росії та Казахстану) майданчиків експериментальної форми дипломатії - державно-народної, яка вдало сполучила спілкування представників урядових та бізнес кіл Малайзії з українськими бізнесменами та журналістами.

Напевно, усі ми запам'ятали з уроків географії у школі не тільки про існування Малої Азії на іншому березі Чорного моря але і про дивну Малайзію десь південно-східніше. Малазійці на разі впевнено долають ці відстані через програму "Малайзія - мій другий дім" яка з одного боку інформує про країну, а з іншого - просуває її як розкішний туристичний напрямок.
Інноваційність малайзійського дипломатичного підходу приємно здивувала українців. Пані міністр одразу пояснила, що делегація має бажання глибше пізнати українську культуру, душу українця. Перші ж контакти справили приємне враження - українці виявилися приязними, привітними та врівноваженими - і в українській глибинці і в Києві (малайзійська гостя відзначила високоморальну поведінку наших співгромадян навіть під час 3 ДТП, випадковим свідком яким вона стала).
Малайзійська делегація підготувала для зацікавленої української сторони міні-день Малайзії в Україні. За імпровізовану Малайзію правив готель "Інтерконтиненталь", в якому силами малайзійських народних дипломатів (урядовців, бізнесменів та митців) були влаштовані демонстрації традиційних танців та співів (хоча не менш народними, внаслідок британської колонізації, для малайзійців є пісні англійською).
Українці, відчувши стільки паралелей у культурі та світогляді у відповідь познайомили з власним фольклорним надбанням. Початок поклала Гайтана (в принципі, на українській естраді вона найбільш відповідає саме малайзійському колориту). Потім туроператори та журналісти за підтримки караоке продемонстрували українську школу бельканто.
Свято продовжила дегустація традиційних малайзійських страв - враховуючи, що країна розташована на 1700 островах - переважна більшість наїдків видобувається з глибин морських. Отже, на тарілках опинилися різноманітні герої кінолент Жака Іва Кусто.
У цій атмосфері значно природніше сприймалася інформація - спочатку про факти та реалії життя Малайзії, а потім - про перспективи взаємодії наших країн.
До речі, якщо Посольство Малайзії в Україні очолюване Дато Абдуллою Сані бін Омаром, вже багато років докладає зусиль для змінення співпраці наших країн, то спеціально уповноважена компанія по просуванню туризму до Малайзії (TMI Consultancy) знаходиться поки що тільки у Москві. Втім, не виключено, що найближчим часом Україна ліквідує цей недолік.
Підстави для цього є - українці давно полюбили та активно відвідують Тайланд (2 авіарейси з України на тиждень), а від нього до Малайзії - дві години перельоту. Прямі рейси на разі здійснюються з Москви. Проте, і з цією проблемою малазійці оптимістично сподіваються впоратися найближчим часом.
Сама країна прийняла у 2008 році 22 мільйони туристів і тісно чи сумно там не було нікому. Туристичні потоки розподіляються на СПА-туризм, екотуризм, культурний туризм по історичним пам'яткам з реєстру ЮНЕСКО, а особливим напрямком є сервіси по проведенню весіль та медових місяців та перетворюються на 7 % ВВП Малайзії. Цілорічному туристичному життю сприяє клімат у режимі "постійного літа" середня температура 28-33 градусів по Цельсію.
Завдяки вдалому географічному розташуванню та історичним особливостям (наявність величезної к4итайської та індійської громад), у Малайзії є змога поринути одразу у цінності кількох культур - найбільш повно вони представлені на етнічних ринках та базарчиках.
Протягом різних місяців року країною методично котяться хвилі фестивалів: фестиваль "Мандрівка у часі", фестиваль "Чемпіонів", "Парків", тощо. Завдяки цьому створюються оптимальні умови зі знайомством усіх особливостей цієї країни.
Оригінальним є свято годинників, яке при існуванні податкових пільг, дарує широким туристичним колам можливість не лише помилуватися, але й придбати продукцію провідних брендів цієї галузі. Існує навіть специфічна тенденція - під час таких годинникових фестивалів Малайзія стабільно переживає "навалу" заощадливих американських туристів. Щодо умов візиту, то до послуг гостей безліч готелів - від 3 до 7 зірочок, що вартуватиме 20-100 $ залежно від класу.
Ось таку пригорщу тепла хлюпнули у київські будні Міністр туризму Малайзії та її колеги, що вперше відвідали нашу державу, вразили інноваційним дипломатичним мистецтвом, природним оптимізмом та любов'ю до життя, подарували українцям новий погляд на загадкове слово "Малайзія" і спричинилися до нового етапу розвитку відносин між нашими країнами.

Докладна інформація про Малайзію для українців доступна у Посольстві Малайзії:

вул. Буслівська, 25,м. Київ, 01001
Телефон: (+38 044) 286 89 40, 286 89 41
Факс: (+38 044) 286 89 42
ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ МАЛАЙЗІЇ В УКРАЇНІ
Й. В. Дато Абдулла Сані бін Омар

Щодо про туризм до Малайзії інформація надається також компанією TMI Consultancy:
тел. (+7 495) 787 27
ел. пошта: ap@tmiconsultancy.com
адреса: Millenium House Bussiness Center, вул. Трубна, 12, м. Москва, Россия

Автор публікації:
Світличний Микола, Ліга "ДИПКОРПУС"
тел.: 8 (093) 20-30-654
е-пошта: dipcorpus-mdgu@ukr.net
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 989 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0