Головна » 2009 » Грудень » 15 » Маріуполь відкрив зимовий сезон фотополювання
21:51
Маріуполь відкрив зимовий сезон фотополювання
Традиційний вже для міста мистецько-патріотичний проект Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" "Маріупольські фотополювання" вступив у чергову, зимову фазу.
Оскільки мета проекту - зібрати повну панораму Маріуполя у всі пори року, організатори щиро очікують на перший "серйозний" сніговий покров задля більшого ефекту.
А тим часом, у першій фазі зимових маріупольських фотополювань провідною темою були "Шляхи та стежки фотомисливців Маріуполя". Мета - як завжди, довести що всі стежки таки ведуть до Маріуполя;-)
Учасники досліджували кілометри неповторних маріупольських шляхів, що ведуть з промислових проспектів крізь вулички Старого Маріуполя до приморських бульварів.
У фокусі об'єктивів фотомисливців опинилися мости та шляхопроводи Індустріального серця України, серед яких учасники намагалися знайти найправдоподібніші копії відомих шедеврів світової мостової архітектури.
Інновацією Зимового етапу Маріупольських фотополювань стала вишукана церемонія підбиття підсумків змагання, що відбулася 13.12.2009 р. у Маріупольській галереї сучасної культури та мистецтва ім. Архіпа Куїнджі.
Вона, завдяки вишуканому смаку та ініціативі директора мистецького центру І.Волкової без перебільшення перетворилася на окрему культурну подію. Поки судді (І.Волкова та Б.Дембіцький - член союзу фотохудожників України) оцінювали роботи, Т. Раджабов, М. Харакоз а І. Федорук подарували фотомисливцям віртуозно виконані ними на фортепіано твори класиків музичного мистецтва, а Софія Лисенко здивувала багатогранним талантом, виконавши 2 пісні, під власний акомпанемент на саксофоні.
У зимовому етапі фотополювань, поважне журі уважно співставляло роботи 7 команд фотомитців, серед яких цього разу були "Чай з молоком", "Руда з перцем", «L'eclectique», "На удачу!", "Близнюки", "Анімалізм", а також "Журналюги". Саме останнім, "Журналюгам" - дебютантам фотоекспедицій - і дісталися лаври переможців.
Оргкомітет щиро вітає студентів спеціальності "Журналістика" Маріупольського державного гуманітарного університету Д.Агафонову та Н.Яворську з вдалим дебютом та сподівається на нові шедеври та постійну участь у змаганнях.
Доречи, у проекту Ліги "ДИПКОРПУС" "Маріупольські фотополювання" є і інші новини: в першу чергу це номінування на звання "Молодіжна ініціатива року" у конкурсі "Майбутнє Маріуполя" - тут інтрига триватиме до 25 грудня 2009 року, коли врочисті збори у Маріупольському Драмтеатрі проголосять переможців у цій та інших номінаціях.
Також триває робота над формуванням диску з найживописнішими краєвидами Маріуполя за наслідками річного циклу фотополювань. Просимо зауважити, уже сьогодні Оргкомітет відкритий для нових пропозицій щодо тем та формати чергового етапу зимового сезону фотополювань.
Враховуючи важливість фотополювань для відкриття глибинної краси та своєрідності Маріуполя для молоді та популяризації фотомистецтва, Ліга "ДИПКОРПУС" готує проект для участі у конкурсі на отримання фінансування від міської ради Маріуполя для молодіжних проектів. Ми сподіваємося, що особливої актуальності проекту додасть і те, що 2010 рік - меморіальний рік найзнанішого українського художника, маріупольця Архипа Куїнджі, що починав власну кар'єру фоторетушером у майстернях Маріуполя, Одеси та Санкт-Петербургу.
Оргкомітет "Маріупольських фотополювань" та Ліга "ДИПКОРПУС" ще раз дякують учасникам та партнерам фотоквесту та запрошує у найближчому часі переглядати усі шедеври етапу "Шляхи та стежки маріупольського фотомисливця" у фотогалереї порталу Ліги "ДИПКОРПУС" www.dipcorpus.at.ua .
 
Глава PR-відділу Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС"
Гриценко Ольга Андріївна
тел.: (063) 266 20 49
icq: 469901902
Група http://vkontakte.ru/club13552725
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 819 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0