Головна » 2010 » Червень » 25 » Маріупольчанка перемогла в ювілейному п'ятому Всеукраїнському конкурсі для дівчат-громадських лідерів "Перший крок до успіху"
21:20
Маріупольчанка перемогла в ювілейному п'ятому Всеукраїнському конкурсі для дівчат-громадських лідерів "Перший крок до успіху"

 Маріупольчанка перемогла в ювілейному п'ятому Всеукраїнському конкурсі для дівчат-громадських лідерів "Перший крок до успіху"
Яна Вертеба - керівник відділу прав людини Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" та студентка спеціальності "Міжнародні відносини" свій вільний час присвячує впровадження навчальних і розвиваючих проектів для дівчат. Головна мета - подолання стереотипів про другорядну соціальну роль жінки. Адже загальновідомо, що хоч дівчата набагато активніше хлопців у всіляких волонтерських заходах в студентські роки, згодом до керма в житті приходять саме представники сильної статі. Причому, нерідко не через ліпший набір управлінських якостей чи навичок, а лише через переконання суспільства, у тому, що керувати можна «сильною чоловічою рукою». Сам приклад нашого Маріуполя доводить дефіцит жінок на ключових постах влади чи бізнесу.

Ідея конкурсу "Перший крок до успіху" досить проста і зрозуміла: відбір дівчат, які використовують свої лідерські здібності на благо всього суспільства - через створення громадських організацій, волонтерську, благодійну діяльність. З метою зміцнити юні таланти у своїх устремліннях їм надається можливість пройти серію семінарів, тренінгів, зустрічей з успішними жінками з метою обміну досвідом. Але і це ще не все. Оскільки відбірковим етапом у конкурсі "Перший крок до успіху" є конкурс есе про соціальний проект, який конкурсантки мріють втілити в життя, то в якості матеріального заохочення їм надаються гранти на реалізацію мрії. Яна подала на конкурс проект короткострокової бізнес-школи для молодих маріупольчанок за участі маріупольських
бізнес-леді.
Цього тижня близько 50 фіналісток проекту з усієї України зібралися на установчу конференцію в Києві. Дівчата спілкувалися з послом США з глобальних питань жіночим Мелані Вервір, актрисою Наталією Сумською, співачкою Анджелікою Рудницькою, бізнес-леді Наталією Яресько, заст. голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ларисою Мудрак і іншими відомими жінками.
Для повноти відчуттів була організована і екскурсія до Верховної Ради України, яка, до речі, жодного разу за роки незалежності ще не керувалася жінкою (а ось в останній період існування Верховної Ради УРСР спікером була Валентина Шевченко). Безумовно, величезний досвід дало і саме спілкування, обмін досвідом і враженнями в середовищі самих ініціативних молодих активісток.
До честі легаток "ДИПКОРПУСУ" відзначимо, що перемога наших колег в престижному всеукраїнському конкурсі "Перший крок до успіху" - добра традиція Ліги "ДИПКОРПУС". Колега Яни Вертеби по Лізі "ДИПКОРПУС", нинішній керівник організації Олена Іванців спільно із Першим заступником директора Київського департаменту Ліги Наталією Сад отримали лаври переможців конкурсу ще у 2008 році. Тоді результатом реалізації гранту переможця стало проведення у Києві та Маріуполі унікальної "Кінофабрики лідерок", що зібрала молодих людей, які презентували власні гендерні фотороботи, а також знімали в маріупольських міських реаліях короткометражні фільми про досягнення рівноправності і плідну співпрацю хлопців та дівчат у побудові здорового суспільства. 2009 року у вищезгаданому конкурсі перемогу виборола Уповноважений представник Ліги "ДИПКОРПУС" у м. Запоріжжя Ірина Горбачова.

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 826 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0