Головна » 2009 » Листопад » 2 » Маркетинговий грип та суфійська притча
08:37
Маркетинговий грип та суфійська притча

Сьогодні український Інтернет активний як ніколи раніше. Всі налякані повідомленням про епідемію свинячого грипу чи то якоїсь пневмонії, сервери новинарних сайтів лягають, сайт МОЗ України теж не завжди доступний, люди в паніці шукають інформацію про весь цей безлад. Уряд закриває на 3 тижні всі заклади освіти та масового зібрання людей (бари, ресторани, кінотеатри, музеї і т.д.) Та чи такий страшний вовк, яким його малюють?

Пропоную до вашої уваги суфійську притчу, яка частково відкриває очі:

Зустрілись одного разу на дорозі паломник і Чума.

— Куди йдеш? — спитала чума.

— У Мекку, вклонитися святим місцям. А ти?

— У Багдад, забрати п’ять тисяч чоловік, — відповіла Чума.

Розійшлись вони; а через рік на тій самій дорозі зустрілися знову.

— Ти збрехала мені, — сказав Чумі паломник. — Ти казала, що забереш у Багдаді п’ять тисяч чоловік, а сама взяла п’ятдесят п’ять тисяч!

— Ні, — відповіла Чума, — я сказала правду. Я була в Багдаді і забрала свої п’ять тисяч. Всі інші померли від страху.

Зараз в Україні ситуація схожа. Нам розказали про свинячий грип, від якого померло 30 чоловік і багато захворіло. Але, від будь-якого грипу завжди помирає не менше людей, а хворіє ще більше!

В мене таке враження, що уряд вдало керує ситуацією перед президентськими виборами. Тимошенко на Майдані вже виступила, тепер заборонила виступати на 3 тижні всім іншим. Всі ці 3 тижні у кожному випуску телевізійних новин буде з’являтись уряд, і казати, що ми боремося з епідемією. Люди будуть бачити її щодня по 5 разів. А коли вся ця паніка скінчиться, вона скаже, що ВОНА врятувала націю! ВОНА – це Україна!

Я не за і не проти Тимошенко, я за адекватність. Тож давайте не поширювати хвилю паніки, а навпаки тверезо мислити і оцінювати ситуацію.

Всі знають про ефект Плацебо – одужання через самонавіювання. Так само можна й захворіти, придумавши собі симптоми і т.д. Тож, давайте не піддаватись на провокації!

Давайте рекламувати не хворобу, а здоров’я! =)

Важливе доповнення: Я не заперечую епідемію і те, що люди хворіють. Факти говорять самі за себе. Смисл даного посту у ставленні до ситуації. Я говорю про те, що не треба панікувати, страх до добра не доведе, він лише затьмарює свідомість та адекватне сприйняття ситуації.

Грип, як і будь-яка інша вірусна хвороба має здатність поширюватись, така вже в нього природа. Щоб запобігти цьому варто просто пильнувати, проводити профілактичні міри (вітаміни, спорт, здоровий сон, відсутність стресу – підтримувати та зміцнювати імунітет організму) та міри безпеки – не з’являтися без особливої потреби у місцях скупчення великої кількості людей.

Будь-яка хвороба, масова вона чи ні, це знак, який говорить нам, що ми щось робимо не так. І дійсно, ми нехтуємо здоров’ям, відставляємо його на задній план виносячи вперед списку: роботу, кар’єру, гроші і т.д.

Тепер, коли уряд закрив заклади масового скупчення людей у багатьох з нас з’явиться час на сім’ю, на себе та й просто на те, щоб сісти почитати книжку, подумати над своїм життям і можливо, зробити висновки.

http://bit.ly/1ZHhp9

Kind regards,

Dmytro Chopovskyy

tel.:  +38 (044) 232 7371
cell.: +38 (067) 656 0990
skype: chopovskyy
twitter: chopovskyy

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 758 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0