Головна » 2012 » Грудень » 7 » "Молодь - надія Кременчуга!" - це довів черговий семінар "Доступ населення до законотворчого процесу", що завітав до цього міста
22:50
"Молодь - надія Кременчуга!" - це довів черговий семінар "Доступ населення до законотворчого процесу", що завітав до цього міста
Семінар "Доступ населення до законотворчого процесу" 2 грудня у м. Кременчузі відбувся семінар "Доступ громадськості до законотворчого процесу" - черговий з низки корисних та популярних серед громадських активістів заходів, що не перший рік проводиться у різних куточках України тренерами Програми сприяння Парламенту України-ІІ.
Цього разу аудиторія була переважно молодіжною, проте приємно здивувала рівнем знань і про роль та функції Верховної Ради України, і про шляхи взаємодії громади та депутатів, і про необхідність дотримуватися активної громадянської позиції в будь-якому віці.


За час одноденного безкоштовного семінару тренерки проекту Марія Савіна та Яна Вертеба детальніше ознайомили учасників зі структурою українського парламенту, спектром можливостей, що відкриваються перед громадянами при взаємодії із Радою та профільними комітетами Верховної Ради, вдалими прикладами взаємодії ініціативних груп та парламентарів у вирішенні життєвих питань. Також під час виконання практичних тренінгових завдань учасники відпрацювали механізм визначення потреб конкретної громади, мобілізації зусиль влади та ініціативних груп населення заради розв'язання питань розвитку, властивих повсякденню будь-якого українського міста, містечка, села чи селища.

Головний висновок: шукати нових знань, налагоджувати контакти та не опускати руки перед життєвими негараздами! А інструментів для зміни життя на краще у українців, як виявилося, предостатньо.

Наступний семінар-тренінг "Доступ громадськості до законотворчого процесу" відбудеться 15 грудня 2012 року у м. Донецьку (детально: http://vk.com/donrada).
Якщо Ви зацікавлені в організації тренінгу в вашій громаді, будь ласка, звертайтеся: Леся Нечипоренко, координатор з проведення заходів ПСП ІІ
Програма сприяння Парламенту ІІ
Номер телефону офісу +38 044 254 55 65; +38 050 356 20 99
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 704 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0