Головна » 2010 » Вересень » 18 » Національний фотоконкурс «Світ дитячої мрії»,
18:48
Національний фотоконкурс «Світ дитячої мрії»,
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ ТА МІНІСТЕРСТВО У СПРАВАХ СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ СПІЛЬНО ОГОЛОСИЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОТОКОНКУРС
17 вересня, Київ – напередодні Дня батька в Україні, представники Європейського Союзу та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту оголосили сьогодні про початок національного фотоконкурсу на тему відповідального батьківства з загальним призовим фондом 5000 Євро.
На підтримку проведення фотоконкурсу 20 сімей взяли участь у майстер класі відомого фотографа Віктора Марущенко для підвищення навичок фотографування. Національний конкурс «Світ дитячої мрії», який проводиться вже п’ятий рік поспіль, проходить онлайн. Усі бажаючі прийняти участь можуть розмістити свої знімки на сайті http://www.family-album.com.ua/.
Дев’ять призів будуть присуджені найкращим фотографіям за результатами відбору професійного журі та онлайн голосування за трьома категоріями – аматори, професіонали та діти до 18 років. Конкурс відкритий до 1 листопада 2010.
«Наш конкурс – це не просто яскравий розважальний захід. Його мета – привернення уваги громадськості до сімейних цінностей, підвищення рівня усвідомленості того, що найвища цінність для сім’ї – дитина, а для дитини – сім’я, – зазначає пані Наталія Лук’янова, директор Державної соціальної служби у справах сім’ї, дітей та молоді на відкритті фотоконкурсу. «Яким би напрямом діяльності не займалися соціальні працівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, для них пріоритет – збереження сім’ї для дитини, запобігання соціальному сирітству та формування відповідального батьківства», - продовжила пані Лук’янова.
«За даними міжнародних досліджень, від обсягу уваги, що обоє батьків приділяють дитині, залежить розвиток дитини, її психологічний та емоційний стан, а також майбутня успішність», - зазначає Метью Грін, начальник відділу комунікації та інформації Представництва ЄС в Україні. «Ці питання також тісно пов’язані із відношенням суспільства до ролі жінок та чоловіків у вихованні дитини. Саме тому, Європейський Союз ділиться з Україною ідеями та досвідом для зміни таких стереотипів у рамках програми «Права жінок та дітей в Україні» із загальним фінансуванням 14 млн. Євро», - підкреслив він.
«Існує стереотип, що жінка повинна доглядати дітей, а чоловік – матеріально забезпечувати родину. Це призводить до того, що, з одного боку, жінка мусить робити вибір між кар’єрою і сім’єю, а з іншого – чоловік, втрачає можливість приймати участь у вихованні дитини», - коментує Максим Андріанов, майбутній татусь, який відвідав захід.
Фотоконкурс «Світ дитячої мрії» триватиме з 18 вересня до 1 листопада 2010 року. Для того, щоб взяти у ньому участь, потрібно зареєструватися та завантажити фотографію на веб-сайті http://www.family-album.com.ua/ , де також відбуватиметься голосування за найкращу фотографію. Конкурс є спільним заходом Європейського Союзу та Державної соціальної служби у справах сім’ї, дітей та молоді, та має на меті стимулювання обговорення теми відповідального батьківства та формування суспільної думи щодо важливості зростання дитини у належному сімейному оточенні.
Організатори конкурсу - Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді, Український фонд «Благополуччя дітей», та програма Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні». Уся інформація щодо конкурсу, включаючи правила участі, строки та останні новини розташовані на сайті http://www.family-album.com.ua/ .
 
Будь ласка, звертайтеся за додатковою інформацією до Анастасії Троцької, менеджерки зі зв’язків із громадськістю проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україіні – комунікаційний компонент», тел: (+38 044) 278 3376 / 288 2726, моб.: +38 095 139 93 52, ел. адреса: pr@cwrights.com.ua
 
Для довідки Відповідальне батьківство – це:
1. Повага: вміння слухати дитину й цінувати її як повноправну особистість.
2. Турбота: бажання і спроможність давати необхідні дитині любов, тепло й безпеку.
3. Керування: визначення рамок поведінки дитини, допомога в освоєнні правил, що існують у суспільстві.
4. Розвиток здібностей дитини.
5. Виховання без насильства: виключення всіх тілесних і психологічних форм покарання, що принижують гідність дитини.
 
Факти та цифри: Кожну третю дитину в Україні виховує один із батьків – як правило, мати – внаслідок високих показників розлучень та трудової міграції. 89% неповних сімей України – це сім’ї, де дітей виховує тільки мати[1]. 4 хвилини на день приділяє вихованню дитини середньостатистичний український батько, 32% татусів допомагають дітям робити уроки, 24% татусів у своїх обов’язках мають супровід дітей до школи. Більшість татусів (57%) не піклуються про дитину після розлучення[2]. 30% жінок не знають про необхідність профілактики йододефіциту під час вагітності. 60% родин не знають, що наслідками йодного дефіциту для вагітної є невиношування та народження мертвої дитини. Також діти, народжені від матерів, яким не вистачає йоду, потерпають: 78% – від перинатальної енцефалопатії, 36,6% – анемії, 36,6% – внутрішньоутробної інфекції[3]. Виключно грудне вигодовування протягом перших 6 місяців в Україні отримує лише третина дітей. Понад 40% батьків не знають про те, що в перші 6 місяців життя дитина потребує лише грудного молока. Майже 60% батьків неправильно називають продукти, які необхідно вводити до раціону дітей після 6 місяців. 80% батьків вважають, що діти до одного року занадто малі для того, аби гратися з ними в розвивальні ігри. Інфекційні захворювання залишаються в Україні однією з п’яти провідних причин смерті дітей у віці до одного року. Кожні чотири дні одна дитина помирає через інфекційну хворобу. В Україні кожна дев’ята дитина, а загалом це понад мільйон дітей, у віці до 14 років перехворіла на інфекційні захворювання (за період з 2004 до 2008 року). Було зафіксовано смерті та важкі ускладнення. Але тільки 32% батьків впевнені в необхідності та безпечності щеплень. Через страх ускладнень від щеплень батьки в Україні відмовляються робити щеплення своїм дітям, наражаючи їх на небезпеку таких інфекційних хвороб, як дифтерія, кір, паротит, правець, гепатит В тощо. Законодавство України дозволяє батькові взяти відпустку з догляду за дитиною, але поки що суспільні стереотипи заважають повній реалізації цього права на практиці.
 

[1] За даними Державного комітету статистики України.
[2] «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні» з посиланням на соціологічні дослідження:
http://www.undp.org.ua/ua/media/41-democratic-governance/853-organizations-of-responsible-fathering-unite-in-a-powerful-movement-withsupport-from-undp  
[3] За даними Дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україні: http://www.unicef.org/ukraine/ukr/media_14325.html
Категорія: ФОТОконкурси | Переглядів: 1175 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0