Головна » 2010 » Червень » 23 » Навчальні візити до Польщі для студентів Study Tours to Poland - осінь 2010
20:13
Навчальні візити до Польщі для студентів Study Tours to Poland - осінь 2010
Восени 2010 року відбудуться традиційні кiльканадцятиденнi навчальні візити до Польщі (Study Tours to Poland), організовані Польсько-Американським фондом свободи, фондом "Боруссiя", Колегією Східної Європи ім. Яна Новака-Єзьоранського та Фондом "Освіта для демократії".
Метою візитів є ознайомлення з польським студентським, науковим і громадським середовищем. Візити мають показати, чим живуть молоді, активні поляки, що вони організовують і можуть запропонувати іншим. Програма візитів включає лекції з цікавими людьми на теми Польщі, її сусідів, Європейського Союзу тощо, але не передбачає регулярних занять і лекцій у навчальних закладах, а самі візити не мають спеціалізації та не несуть характеру наукового стажування.

У програмах візитів, серед іншого:
- лекції ректорів і відомих професорів польських вузів;
- зустрічі з цікавими людьми, що впливають на громадське життя в Польщі, а також міністрами та членами уряду, журналістами та публіцистами найбільших газет і журналів;
- зустрічі, дебати та дискусії, що нададуть можливість обміну поглядами та думками на суспільні справи, співробітництво Польщі з сусідніми країнами;
- візити в польський парламент, міністерства, державні установи, а також органи місцевого самоврядування: зустрічі з мерами приймаючих міст (Битів, Ґлівіце, Косьцєжина, Краків, Люблин, Лодзь, Ґданськ, Ґдиня, Новий Сонч, Ольштин, Пултуск, Варшава, Вроцлав), місцевими депутатами;
- зустрічі в студентському середовищі: з органами самоврядування студентів, студентськими товариствами та братствами.
 

До участі в відборі на візити запрошуються активні студенти початкових курсів із Білорусі, України та Російської Федерації (тільки з Брянської, Калінінградської, Ленінградської, Новгородської областей і Санкт-Петербурга) в віці 18-21 років (яким не виповнилося 22 років до 20 липня 2010 року), які відзначаються успіхами в науковій і громадській діяльності та не брали раніше участі в візитах. Знання польської мови не є умовою участі в візитах, також не вимагається знання іншої, наприклад, англійської мови.
 

Для участі в відборі необхідно підготувати на надіслати виключно на nabor2010@studytours.pl до 20 липня 2010 року:
- заповнену аплікаційну форму;
- підписане есе "Чому хочу приїхати до Польщі?" (у форматі Word об'ємом максимум у 1 сторінку - 1800 знаків);
- зіскановані або сфотографовані додатки у файлах формату pdf, jpg або Word (ілюстрації, вставлені в Word): рекомендаційний лист, закордонний паспорт (сторінки з особистими даними, фото), залікова книжка (сторінки з оцінками за останній рік навчання, копія яких має бути завірена деканатом навчального закладу) або атестат про повну середню освіту (тільки для студентів І курсу), заява про неучасть у попередніх візитах (заповнена за зразком).
 

Аплікаційна форма має бути заповнена на комп'ютері рідною мовою кандидата (українською, білоруською або російською), повинна містити відповіді на всі запитання. Бажано повністю розкривати такі відомості, що нададуть можливість якнайкраще провести оцінювання та відбір учасників, наприклад, час роботи в громадській (іншій) організації, роль і внесок у її розвиткові, особисті досягнення. Якщо кандидат на момент подання заявки оформлює закордонний паспорт, то в рубриці "Номер та серія закордонного паспорта" йому потрібно вказати тільки дату отримання паспорта (важливо не вписувати номер "внутрішнього" паспорта). У рубриці "Телефон" можна вказувати всі ті номера, за якими доступний кандидат - домашній, мобільний тощо. У рубриці "e-mail" слід вказати індивідуальну (!) адресу електронної пошти.
 

Рекомендаційний лист має бути набраний на комп'ютері чи написаний друкованими літерами на окремому аркуші та надати такі відомості:
- посада чи функції того, хто рекомендує (викладач, працедавець, керівник, лідер громадської чи політичної організації тощо);
- коли й у зв'язку з чим той, хто рекомендує, познайомився з рекомендованою особою;
- опис умінь, досвіду тощо рекомендованої особи.
 
 
Рекомендаційний лист не може бути наданий близькими і членами родини.
Всім файлам слід надати імена виключно латинськими літерами, використовуючи власні місто та прізвище за прикладом:
kharkiv_ivanenko_zajavka
kharkiv_ivanenko_ese
kharkiv_ivanenko_dodatky
 

Всі документи (заповнена аплікаційна форма, підписане есе, всі додатки) необхідно надсилати виключно одним повідомленням з індивідуальної (!) електронної поштової скриньки. У темі повідомлення обов'язково треба вказати власні місто, прізвище та номер закордонного паспорта (якщо кандидат на момент подання заявки оформлює закордонний паспорт - номер останнього, природно, не вказується) латинськими літерами за прикладом: kharkiv_ivanenko_МР 1827151
 

Організатори прохають не надсилати власні заявки кілька разів. Після отримання ними заявки тим, хто надсилає, надходить автоматичне підтвердження про отримання документів. Якщо таке підтвердження не надходить, треба зв'язатися з офісом фонду "Боруссія" за borussia@studytours.pl. Важливо, що автоматичне підтвердження з технічних причин не надходить на адреси поштовому сервісу mail.ru (mail.ru, list.ru, bk.ru, inbox.ru).
 

Участь у візитах безкоштовна. Організатори забезпечують відібраним і запрошеним учасникам проживання, харчування, компенсацію вартості проїзду тощо. Візити відбуватимуться в жовтні - листопаді 2010 року групами по 10 осіб у, зокрема, Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Гдині й Ольштині.
 

Громадський інформаційно-аналітичний Центр для молоді готовий у м. Харкові надати відповідні рекомендації молодим людям, з діяльністю яких він знайомий (www.ciacy.org.ua).
 

Для довідки. Навчальні візити до Польщі (Study Tours to Poland), які спрямовані на дві групи адресатів - професіоналів і студентів, засновані в рамках Програми RITA в 2004 році. Протягом 2006, 2007, 2008 і 2009 рр. Громадський інформаційно-аналітичний Центр для молоді надає оголошення з запрошенням на навчальні візити до Польщі (Study Tours to Poland).
 
 
 

Джерело: http://civicua.org/news/view.html?q=1417771
Категорія: Стажування | Переглядів: 890 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0