Головна » 2011 » Січень » 24 » Новий конкурс Програми імені Жана Моне
18:39
Новий конкурс Програми імені Жана Моне
Європейська Комісія оголосила новий конкурс освітньої Програми імені Жана Моне, націленої на підтримку освітніх та дослідницьких проектів у сфері європейської інтеграції.
Мета програми полягає в підвищенні рівня знань про європейську інтеґрацію. Програма підтримує викладання, дослідження та дискусій про історію, політику, економіку та право Європейського Союзу, а також про його стосунки з іншими країнами світу.
Конкурс відкрито для заявок з усього світу. Його оголошено за такими ключовими напрямками:
А) Викладання:
- Модуль імені Жана Моне (Jean Monnet Module) – ґрант на короткий курс з європейської інтеграції (зокрема щодо відносин ЄС із іншими країнами), мінімум 40 академічних годин на рік; курс може бути міждисциплінарним. Максимальний обсяг ґранту на 3 роки – 21 тисяча євро.
- викладацькі ставки імені Жана Моне (Jean Monnet Chair) – фінансування повноцінного викладацького місця, зосередженого на студіях з європейської інтеграції (як мінімум 90 викладацьких годин протягом академічного року). Максимальний ґрант на 3 роки – 45 тисяч євро.
- викладацькі ставки імені Жана Моне ad personam («Ad personam » Jean Monnet Chair): стипендії або а) для колишніх отримувачів викладацької ставки імені Жана Моне, які доводять високий міжнародний рівень викладання та публікацій, або б) для професорів з потужним досвідом у практичній роботі високого рівня в сфері європейської інтеграції. Максимальний обсяг ґранту на три роки – 45 тисяч євро.
- Провідні науково-дослідницькі центри імені Жана Моне (Jean Monnet Centre of Excellence) – ґранти для інтердисциплінарної структури (в межах одного чи кількох університетів), яка об’єднує наукові, людські та інформаційні ресурси у сфері європейської інтеграції. Кожен центр має працювати під керівництвом отримувача викладацької ставки імені Жана Моне. Максимальний обсяг ґранту на три роки – 75 тисяч євро.
 

Б) академічна та дослідницька діяльність:
- Підтримка асоціацій професорів та дослідників, які спеціалізуються на європейській інтеграції; максимальний обсяг ґранту на три роки – 24 тисячі євро.
- Підтримка інформаційної та дослідницької діяльності, пов’язаної з Європейською інтеграцією, тобто передусім організації конференцій, семінарів та круглих столів. Максимальний обсяг ґранту на один рік – 40 тисяч євро.
- Підтримка багатосторонніх дослідницьких груп імені Жана Моне, які складаються з принаймні трьох отримувачів викладацьких ставок імені Жана Моне з трьох різних країн, що вестиме до створення інтегрованої академічної мережі зі спільним дослідницьким планом та багатодисциплінарною синергією в сфері європейської інтеграції (максимальний обсяг ґранту на 2 роки – 80 тисяч євро).
 

Кінцева дата подання заявок за всіма напрямами – 15 лютого 2011 року.
 
 
Відбір кандидатів здійснюватиметься безпосередньо у Брюсселі. Селекцію здійснюватимуть незалежні академічні експерти (професори університетів), на основі критеріїв програми. Політичні чи географічні міркування не відіграють у виборі жодної ролі.
 

Заявки оцінюватимуться за такими чотирма критеріями:
- Якість заявника: тут оцінюватиметься CV заявника у конкретній сфері дослідження європейської інтеграції;
- Якість методології та робочої програми: якість та деталізованість запланованої програми навчання, досліджень чи дебатів.
- Впливовість та актуальність результатів, зокрема за межами ЄС.
- Інноваційність – започаткування нової викладацької, дослідницької чи дискусійної діяльності; заявки від інституцій чи асоціацій у країнах, в яких ще було підтримки від програми імені Жана Моне, чи інституцій, які ще не мали цієї підтримки.
 

За детальнішою інформацію про реалізацію програми звертайтеся за адресою:
EACEA-AJM@ec.europa.eu 

Докладніше: http://eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2011/call_jean_monnet_action_ka1_2011_en.php
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 1826 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0