Головна » 2009 » Вересень » 10 » Обговорення проекту Закону України "Про вплив громадськості на прийняття нормативно-правових актів"
19:33
Обговорення проекту Закону України "Про вплив громадськості на прийняття нормативно-правових актів"
Проект закону "Про вплив громадськості на прийняття нормативно-правових актів" ("Про лобіювання"), що розробляється Міністерством юстиції України, винесено на громадське обговорення із використанням спеціальної технологічної платформи.
Як повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук, новітня технологічна платформа була розроблена вітчизняними фахівцями з метою удосконалення процесу експертного та громадського обговорення законопроектів. Пілотний проект із запровадження відповідного програмного забезпечення реалізується Мін‘юстом за підтримки Програми сприяння Парламенту ІІ (мiжнародний проект Агентства США з мiжнародного розвитку (USAID), що пiдтримує демократичне змiцнення українського Парламенту).
Нова технологія передбачає розміщення проміжного варіанту законопроекту на веб-порталі http://lobbying.in.ua/, який був створений у лютому 2009 року у якості дискусійної платформи щодо питань врегулювання лобістських відносин в Україні.

У результаті обговорення планується провести структурний аналіз кожної окремої норми проекту закону, використовуючи рейтингове голосування та можливості коментування, допису та видалення коментарів й пропозицій з боку відвідувачів. За підсумками такого обговорення буде проведено ґрунтовний аналіз усіх зареєстрованих коментарів та пропозицій з подальшим їхнім викладенням для врахування Мін‘юстом.

Остаточний варіант законопроекту, за словами Міністра юстиції, буде розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції наприкінці вересня 2009 року.

Джерело : http://www.civicua.org/news/view.html?q=1262257

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 941 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0