Головна » 2016 » Вересень » 5 » Легати "ДИПКОРПУСУ" працюють над стратегією розвитку Маріуполя та України до 2030 року!
13:42
Легати "ДИПКОРПУСУ" працюють над стратегією розвитку Маріуполя та України до 2030 року!

Семінар «Глобальні цілі сталого розвитку» у Маріуполі_ФОТО - Катерина ТримаПодолання бідності та голоду, міцне здоров'я, якісна освіта, гендерна рівність, - всього 17 пунктів. У Маріуполі в форматі «світового кафе» пройшов форум-консультація програми ООН «Глобальні цілі сталого розвитку». Цілі сталого розвитку - це глобальна програма, яка вступила в силу 1 січня 2016 р. 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР) - це частина Порядку денного в Галузі розвитку на період до 2030 р., затвердженого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015-го.

У маршрутному листі проведення форуму - 10 населених пунктів. Після столиці і Дніпра Маріуполь став третім містом, яке приймало високих гостей. Зустрічі проходять у форматі «світового кафе», коли учасники форуму можуть вільно спілкуватися, сидячи за столиками. Ініціатором форуму виступив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

До обговорення було запрошено і команду Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС". Легати активно вносили власні пропозиції, аналізували досвід колег і гостей. Удвічі цікавіше було працювати пліч-о-пліч зі своїми наставниками: до обговорення зазначених питань були запрошені викладачі Маріупольського державного університету: доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Олександр Черепченко, доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Христина Мітюшкіна, доцент кафедри менеджменту Людмила Кислова, старший викладач кафедри філософії та соціології Катерина Трима.

Валерія - представник Ліги "ДИПКОРПУС" Маріупольського державного університету: «Будуть обговорюватися проблеми сталого розвитку в Україні аж до 2030-го року. І це є актуальною темою для обговорення, особливо як для спеціальності міжнародні відносини, і для нашої організації, і для розвитку суспільства ».

Головне завдання форуму - розробити пріоритетні напрямки розвитку для нашого регіону і для України в цілому на термін до 2030 року. Серед запропонованих на обговорення - 17 цілей сталого розвитку, яка охоплює усі аспекти соціальної та економічної сфер: здоров'я, освіту, екологію, промисловість, боротьбу з нерівністю і несправедливістю.

 

Семінар «Глобальні цілі сталого розвитку» у Маріуполі

Маріуполь веде активну роботу по усіх ключових напрямах - цьогоріч відкрито Центр підтримки сім'ї, а в першій декаді вересня планується запустити проект «Соціальна вода». Обговорити, що ще корисного можна зробити для своїх співгромадян, якраз і вирішували спільно з експертами та чиновниками представники ВНЗ, культурних установ, благодійних та громадських організацій.

Анастасія Магомедова - виконавчий секретар Ліги "ДИПКОРПУС" Маріупольського державного університету, - акцентує на двох важливих напрямках: підвищення ефективності роботи зайнятого населення, культури праці, і гідної оплати оплати, а також досягнення стабільного економічного зростання.

Учасники форуму послідовно проаналізували стан міста в 2008 і 2015 роках. Зараз формується стратегія на 2021 рік, а далі в планах - 2030 рік.

Семінар «Глобальні цілі сталого розвитку» у Маріуполі_ФОТО - Катерина ТримаЗа підсумками дискусії маріупольські експерти визначилися з такими основними напрямками:
- Мир, справедливість і сильні інститути.
- Гідна праця та економічне зростання.
- Промисловість, інновації та інфраструктура.
- Якісна освіта.

 

 

Семінар «Глобальні цілі сталого розвитку» у Маріуполі_ФОТО - Катерина Трима

Результати Обговорення пріоритетних завдання враховуватимуться у процесі розроблення Національної Доповіді «Цілі стали Розвитку: Україна».

 

Семінар «Глобальні цілі сталого розвитку» у Маріуполі

За матеріалами:
1) Фонд Розвитку Маріуполя
2) ТРК "Сигма" Маріуполь
3) Маріупольська радіогрупа
4) Маріупольський державний університет

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 729 | Додав: dipcorpus-mdgu | Рейтинг: 0.0/0