Головна » 2009 » Грудень » 29 » Перший Дипломатичний Бал в Маріуполі: і не таке ще попереду ;-)
20:09
Перший Дипломатичний Бал в Маріуполі: і не таке ще попереду ;-)

22 грудня, 2009 р. в День працівника дипломатичної служби України, Ліга політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" організувала феєричне святкування - Перший Дипломатичний бал!
Саме 22 грудня 1917 р. було створено Генеральне секретарство з міжнародних справ – перший дипломатичний орган, який займався налагодженням співпраці України з іншими державами та захищав інтереси українських громадян за межами УНР. Минуло багато років, а дипломатія досі лишається ефективним інструментом державної політики.

Святкування Дня дипломатії у форматі балу в Україні проводиться вперше. Ліга "ДИПКОРПУС", що у цей день, доречі, відсвяткувала і свій черговий день народження, ініціювала цей захід задля того, щоб привернути увагу громадськості до ролі дипломата у сучасному світі та гострих проблем сучасних міжнародних відносин.
Захід включав насичену танцювальну та конкурсну програми. Гості відвідали майстер-класи з вальсу та польки за участі професійних бальників, позмагалися за звання найкращої танцювальної пари балу. Танці супроводжувалися виступами талановитих солістів, які подарували публіці всесвітньо відомі ліричні мелодії.
Родзинкою заходу було присвоєння кожному з гостей балу ролі відомої літературної особистості. За допомогою цього принципу на балу сформувалися популярні романтичні пари: Ромео та Джульєтта, Руслан і Людмила, Елізабет Беннет та Містер Дарсі та ін. Відчувши себе у ролі цих знаменитих особистостей, гості заходу кружляли разом у танці та насолоджувалися атмосферою балу.
Крім того, пані та панове, які завітали на бал, позмагалися в акторський майстерності. Були обрані Король та Королева балу, журі віддало перемогу яскравим нарядам і емоційності учасників балу.
В майбутніх планах Ліги "ДИПКОРПУС" проведення ще більш масштабних та яскравих заходів із залученням цікавих особистостей: політиків, бізнесменів, юристів, митців. Адже метою таких заходів є створення майданчику для спілкування інтелектуальних людей та прогресивної молоді Маріуполя задля обміну досвідом, відпочинку та ознайомлення з надзвичайно цікавою традицією проведення балів.
Дипломатичний бал в Маріуполі – черговий крок до руйнування стереотипів про Маріуполь, як сугубо промислове місто. Ці стереотипи, нажаль, поки що притаманні як зовнішнім спостерігачам, так і мешканцям самого мегаполісу. В той самий час Маріуполь давно набув усіх рис потужного центру міжнародних зв’язків: у місті мешкає понад 100 національностей, виробляється усього 10 % українського експорту, сформувався потужний центр вивчення міжнародних відносин. Отже, усталення проведення престижного заходу у форматі Дипломатичного балу сприятиме пожвавленню суспільного та культурного життя та позитивно відобразиться на іміджі Маріуполя.
Ліга вже приступила до організації наступного балу. Ми бачимо перспективу розвитку традиції проведення балів в нашому місті у наданні їм формату благодійних заходів. Тому ми вже зараз шукаємо спонсорів задля того, щоб такі яскраві та красиві заходи змогли зробити свій внесок у вирішення гострих соціальних проблем.
В рамках наших майбутніх балів будуть організовані:
* майстер-класи з бальних танців;
* благодійні аукціони;
* знайомство з успішними людьми - спеціалістами своєї справи (політиками, бізнесменами,митцями);
*майстер-клас з дипломатичного етикету;
*інші цікаві сюрпризи.
Бал - це не просто свято музики і танців, а можливість зібратися людям - спеціалістам своєї справи, цікаво поспілкуватися, налагодити нові зв'язки, започаткувати нові справи з новими колегами та, в нашому разі, навіть зробити добру справу!

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 741 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0