Головна » 2010 » Серпень » 12 » Послання Генерального Cекретаря ООН з нагоди Міжнародного дня молоді (12 серпня 2010 року)
16:10
Послання Генерального Cекретаря ООН з нагоди Міжнародного дня молоді (12 серпня 2010 року)
У цьому році  Міжнародний день молоді розпочинає Міжнародний рік молоді, що пройде під девізом: «Діалог та взаєморозуміння» (Серпень 2010-11).
Нинішня непроста соціально-економічна ситуація вимагає особливої уваги до молоді. Вісімдесят сім відсотків людей у віці від 15 до 24 років живуть у країнах, що розвиваються. Глобальна економічна криза зробила непропорційно великий негативний вплив на становище молодих людей - багато з них стали безробітними, з труднощами  змогли знайти  низькооплачувану роботу, а також зіткнулися з скороченням доступу до освіти. Зараз, коли економіка починає повільно стабілізуватися, потреби молоді повинні бути на першому місці.


Це моральна імператива і необхідність, що випливає з процесу розвитку. Але в цьому слід вбачати також і позитивний шанс: енергія молоді може надати потужний імпульс для розвитку економіки. Мене незмінно надихають добра воля, талант та ідеалізм молодих людей з якими я зустрічаюся в різних країнах світу. Вони вносять важливий внесок у наші зусилля з викорінення бідності, боротьбу з розповсюдженням хвороб, зміною клімату, а також у прогрес з досягнення цілей розвитку тисячоліття. Я закликаю держави-члени збільшити їхні інвестиції в молодь з тим, щоб вона змогла робити ще більше.

Протягом Міжнародного року молоді Організація Об'єднаних Націй та її партнери – молодіжні організації - будуть приділяти особливу увагу необхідності заохочення діалогу і взаєморозуміння між поколіннями, культурами і релігіями. У світі, в якому різні народи і традиції починають вступати в більш тісний і більш частий контакт, ніж будь коли раніше, надзвичайно важливо, щоб молоді люди навчилися уважно слухати інших, співпереживати з іншими, визнавати їх думки, а також опанувати мистецтво залагоджувати конфлікти. Мало що може зрівнятися за важливістю з вихованням цих навичок і просвітою молоді з питань прав людини, так як у молоді ми бачимо не лише наступне покоління лідерів, а й важливих, зацікавлених діячів сьогодення. Варто також визнати, що представники більш старших поколінь також можуть почерпнути багато корисного з досвіду молоді і багато чому навчитися на прикладі молодих людей, які дорослішають в умовах миру, що характеризується все більш тісною взаємопов'язаністю країн.

Починаючи Міжнародний рік, нам слід визнати і вітати те, що може зробити молодь для створення більш безпечного і більш справедливого світу. Давайте активізуємо наші зусилля з залучення молоді в процеси розробки стратегій, програм, прийняття рішень в ім'я нашого  спільного майбутнього.

Джерело: Інформаційний відділ Представництва ООН в Україні

Victoria Andrievska
Communications Officer
United Nations in Ukraine

1 Klovsky Uzviz
Kyiv 01021 Ukraine
Tel.: +38 044 254-0035
Tel.: +38 044 254-0491, ext. 118

Tel.: +38 044 253-9363
Fax.: +38 044 253-2607

victoria.andrievska@unic.org

www.un.org.ua
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 731 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0