Головна » 2014 » Листопад » 10 » У Маріуполя з'явилася ще одна представниця у Верховній Раді України - наша колежанка по Лізі "ДИПКОРПУС"
05:04
У Маріуполя з'явилася ще одна представниця у Верховній Раді України - наша колежанка по Лізі "ДИПКОРПУС"

Юлія Телешова представляє Лігу "ДИПКОРПУС" на Програмі стажування молоді у Верховній Раді України (Комітет у закордонних справах)Разом з позачерговим скликанням Верховної Ради розпочався черговий рік Програми стажування молоді у Верховній Раді України. У минулому сезоні Маріуполь залишився без представників, але тепер цю ситуацію виправила маріупольчанка Юлія Телешова.
Юлія - магістрантка спеціальності "Міжнародні відносини" МГУ, громадська активістка, керівник інформаційного департаменту Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС". Удосконалювати свої вміння та навички, а також допомагати будувати краще майбутнє для країни вона буде в Комітеті у закордонних справах Верховної Ради. Крім якісної підготовки в сфері міжнародних відносин і знання іноземних мов Юлія зможе поділитися своїми напрацюваннями у сфері інформаційних технологій: вона веде наукові дослідження процесів, пов'язаних з роботою ЗМІ медіа-спільнот, суспільної комунікації.


Особливість стажування цього року - збіг у часі з "перезавантаженням" Ради. Отже, нові депутати, які оберуть напрямок міжнародних зв'язків за спеціалізацію для своєї діяльності, будуть тільки здобувати досвід роботи, а значить, по-особливому вимагатимуть компетентних помічників і порадників. А, значить, фахові знання маріупольчанки будуть подвійно затребувані.


Програма стажування молоді у Верховній Раді здійснила свій перший набір в 1995 році, через неї пройшло близько 1200 молодих талановитих фахівців. Щорічно двоетапний відбір проходить близько 400 претендентів, з яких приблизно 120 осіб зараховуються в інтерни Парламенту. У 2006, 2011 і 2012 роках учасниками цієї дев'ятимісячної стажування ставали і маріупольці (фактично, за єдиним виключенням, всі вони – наші колеги з Ліги «ДИПКОРПУС»). Сьогодні випускники стажування тримають зв'язок зі своєю наступницею, діляться ідеями, які можна буде реалізувати в новому Парламенті.


Програма стажування дуже насичена - в повсякденній роботі народним депутатам і співробітникам тематичних комітетів та апарату Верховної Ради інтерни допомагають в складанні аналітичних матеріалів, роботі над проектами законів і поправками до них, роботі із зверненнями виборців, підготовці та проведенні конференцій, круглих столів. Крім того, учасники програми отримують всіляке додаткове освіту з питань законотворчої роботи, суспільно-політичного, економічного життя в рамках курсів лекцій, семінарів, тренінгів та майстер-класів від відомих професіоналів.

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 849 | Додав: dipcorpus | Теги: Лига ДИПКОРПУС, Юлия Телешова, закордонні справи, Верховная Рада, Верховна Рада, Програма стажування, Юлія Телешова, Мариуполь, Ліга ДИПКОРПУС | Рейтинг: 0.0/0