Головна » 2009 » Вересень » 17 » Презентація публікації: „Гендер для чайников"
23:29
Презентація публікації: „Гендер для чайников"
Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні спільно з Представництвом Фонду імені Гайнріха Бьолля в Росії має честь запросити Вас на презентацію публікації: „Гендер для чайников“
Час: 17 вересня 2009, о 17.30 годині
Місце: Київ, зала Ґете-Інституту, вул. Волоська 12/4

Слово «гендер» на сьогодні залишається малозрозумілим, а іноді і чужим для неангломовних читачів. Чому не можна використовувати звичайне слово «стать»? Найпершим постає дане питання у багатьох, хто в черговий раз побачив чи почув це поняття. Друге питання стосується гендерної рівності. Невже чоловіки та жінки в сучасному світі не можуть володіти рівними правами та можливостями? На жодне з питань не можна дати однозначної відповіді.

Щоб спробувати знайти відповіді на питання сучасних гендерних відносин, Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Москві, презентує в Києві книгу «Гендер для чайников» (1 і 2 частина) за участю авторів – фахівців з гендерних досліджень у Росії. Ця книга написана для жінок та чоловіків, які хоча б раз у житті зустрічалися з проблемами гендеру. Поняття «гендер», винесене в заголовок цієї книги і вже, можливо, знайоме багатьом читачам, допомагає знайти відповіді на дані питання. Книгу створено не для фахівців, хоча написана вона вченими, які займаються гендерною проблематикою не один рік, - соціологами, істориками, психологами, філологами. Книга адресована «чайникам» - найвдячнішій публіці. Особистий досвід допомагає людям відчути проблему, пов'язану з їх існуванням як чоловіка або жінки в сучасному суспільстві. Автори прагнуть допомогти розібратися в даній проблемі.

Під час презентації та дискусії планується обговорення широкого кола питань, які стосуються головних напрямів гендерної політики, актуальної для України та Росії, перспектив розвитку гендерної демократії, цікавої як фахівцям, так і ЗМІ, громадським організаціям, державним службовцям, студентам ВУЗів, представницям жіночих організацій та найширшому колу зацікавлених у темі осіб.

Референти: Ірина Тартаковська (редактор збірок "Гендер для чайников", старша наукова дослідниця Інституту Соціології РАН, Росія)

Людмила Попкова (директор Самарського центру гендерних досліджень, Росія)

Модератор: Ірина Костеріна (координатор програми "Гендерна демократія" Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Москві, Росія)

Робочі мови заходу – російська/українська.

По закінченню ми раді запросити гостей до неформального спілкування за келихом вина.

Звертаємось до Вас з проханням підтвердити свою участь до 16.09.2009 року, 17.00 електронною поштою (info@boell.org.ua) або за телефоном 044/390 7078.

З повагою,
Кирило Савін
Керівник Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні
вул. Антоновича (Горького) 37/13, оф. 10
03150 Київ
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 1002 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0