Головна » 2010 » Вересень » 13 » Проект ЄС JSO-ERA залучає дослідницьку спільноту Криму до участі у Сьомій Рамковій Програмі ЄС з досліджень
18:52
Проект ЄС JSO-ERA залучає дослідницьку спільноту Криму до участі у Сьомій Рамковій Програмі ЄС з досліджень
Проект ЄС «Офіс спільної підтримки інтеграції України до європейського дослідницького простору» (JSO-ERA) та регіональний інформаційний центр співпраці України та ЄС у дослідництві і технологіях при Таврійському національному університеті спільно проведуть дводенний Інформаційний захід для кримської наукової громадськості щодо нових можливостей співпраці між Україною та ЄС у дослідницькій сфері.
Інформаційній захід, що складатиметься з Інформаційного дня та семінару, проходитиме 16-17 вересня 2010 року в приміщенні Таврійського Національного Університету ім. В.І. Вернадського (Сімферополь, АР Крим).
 
АР Крим є одним з 7-ми головних пріоритетів діяльності проекту ЄС «Офіс спільної підтримки інтеграції України до європейського дослідницького простору» із загальним бюджетом 3,5 млн. євро, що є частиною Спільної ініціативи зі співпраці ЄС у Криму.
У липні 2010 року Європейська Комісія оголосила нові конкурси проектних пропозицій (всього 51 конкурс) Сьомої Рамкової Програми (РП7) з досліджень, технологічного розвитку та демонстраційних заходів в рамках Робочої Програми на 2011.
Протягом Інформаційного дня, який відбудеться 16 вересня 2010 року, будуть представленні можливості залучення українських дослідницьких установ, науковців та зацікавлених організацій в участі у оголошених конкурсах проектних пропозицій в рамках РП7.
Європейські та українські експерти надаватимуть рекомендації щодо поглиблення співпраці та підготовки конкурентоспроможних проектних пропозицій для участі в РП7.
17 вересня відбудеться семінар, увага якого буде сконцентрована на трьох тематичних напрямках Програми Співпраці РП7, а саме: навколишнє середовище, енергетика та безпека. Під час тематичних круглих столів європейські координатори проектів РП7 з Нідерландів, Польщі та Португалії, а також європейські та українські експерти, що добре знаються на правилах та процедурах РП7 та мають успішний досвід реалізації проектів, поділяться досвідом з кримськими дослідницькими організаціями, які зацікавлені в участі або в поглибленні співпраці у рамках РП7.
 

За додатковою інформацією звертайтесь:
- Тетяна Деревянкіна, експерт проекту з питань комунікацій, тел./факс: (+38044)2891315, електронна пошта: jso@jsoresearch.kiev.ua
- Анатолій Шанчук та Світлана Калтигіна, тематичні експерти проекту, тел./факс: (+38044) 2891315, електронна пошта: Anatoliy.Shanchuk@jsoresearch.kiev.ua та svetlana.kaltygina@jsoresearch.kiev.ua
 
 
Довідково: Проект JSO-ERA розпочав свою діяльність в Україні наприкінці серпня 2009 року. Основним його завданням є підтримка діяльності НІЦ України та сприяння ефективному співробітництву у РП7 між українськими дослідниками та потенційними партнерами європейського дослідницького простору.
 
 
Більш детальна інформація щодо проекту JSO-ERA: http://www.jso-era.org.ua/  
 
Додаткова інформація щодо РП7 та про всі оголошені конкурси проектних пропозицій: http://cordis.europa.eu/fp7/home_en.html та
http://ec.europa.eu/research/fp7/pdf/fp7-inbrief_en.pdf.
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 571 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0