Головна » 2009 » Листопад » 11 » ПРОГРАМА МАЛИХ ГРАНТІВ ДАТСЬКОЇ РАДИ З ПИТАНЬ БІЖЕНЦІВ
19:57
ПРОГРАМА МАЛИХ ГРАНТІВ ДАТСЬКОЇ РАДИ З ПИТАНЬ БІЖЕНЦІВ
Організатор: Датська Рада з питань біженців.
Мета конкурсу: програма спрямована на підтримку ініціатив, покликаних вирішувати проблеми дітей біженців в Україні, в рамках проекту «Юридичний і соціальний захист дітей-шукачів притулку та біженців в Україні», що здійснюється за фінансової підтримки Європейської Комісії.
До участі запрошуються: неурядові (громадські), неприбуткові, належним чином зареєстровані організації або державні установи.

Пріоритети конкурсу: Ініціативи в сфері орієнтації та адаптації. Запропоновані заходи повинні бути спрямовані на подолання раніше виявлених бар'єрів у процесі орієнтації та адаптації дітей-біженців в українське суспільство та забезпечення доступу до послуг та соціальних благ. Крім цього, заходи, заплановані в проекті, повинні зміцнювати соціальну мережу земляцтв біженців і мігрантів.
Прикладами можуть бути програми прискореного навчання, які дадуть дітям - біженцям можливість отримати освіту, придбати професійні навички, а також програми навчання основам читання, письма тими дітьми, які не можуть інтегруватися в шкільне співтовариство, а також проведення культурних та розважальних заходів, які будуть розвивати соціальні мережі.
Ініціативи з протидії расизму та ксенофобії і захисту етнокультурних потреб людини. Запропоновані проекти повинні привернути увагу на місцевому, регіональному та національному рівнях до тієї ситуації, в якій знаходяться діти-біженці і діти, які шукають притулку в Україні, до проблем, які вони долають та/або пропонувати ініціативи, спрямовані проти расизму і ксенофобії в Україні.
 
Прикладами таких проектів можуть бути публікації книг або брошур, фотовиставки і медіа-кампанії.

Максимальна сума гранту: 4000 євро.
Кінцевий термін подання проектів: 1 грудня 2009 року.
Контактна інформація:
Датська Рада з питань біженців
Пушкінська вул., Д. 2-4/7, кв. 9 01034 Київ, Україна
Електронна адреса: drc.ukraine@drc.dk
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 901 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0