Головна » 2009 » Листопад » 20 » Розпочав роботу Канал громадського подкастинґу
18:51
Розпочав роботу Канал громадського подкастинґу
17 листопада у Києві офіційно розпочав роботу Канал громадського подкастинґу C-pod.
Його призначення – порушувати важливі суспільні проблеми, повідомляти про цікаві ініціативи та формувати в Україні новий напрям громадянської журналістики. В інтернет-ефірі можна буде почути розмови з цікавими людьми, теми, які є «незручними» чи «нецікавими» для провідних медіа, репортажі з подій, акцій чи флешмобів, а також просто історії з життя.

«C-pod має на меті об’єднати людей, які мають власну точку зору, які не пропускають цікавих фрагментів у своєму житті – цікавих перехожих, нестандартних ситуацій, захопливих історій. Подкастинґ дає змогу живо та цікаво викладати почуте та побачене», - ідеться на сторінці проекту http://molode.com.ua/?q=node/1749

У перших подкастах, які вже з’явилися на C-pod, зачіпаються найрізноманітніші теми – від економіки грипу до поширення цифрових наркотиків серед молоді та прикладів, як інтернет змінює реальне життя. Тут також можна почути перший випуск роздумів відомого письменника Тараса Прохаська, спогади дисидента Євгена Сверстюка та музиканта Кирила Стеценка.

Засновниками Каналу громадського подкастинґу є Молодіжний інноваційний центр «Медіа-М» (http://media-m.org.ua/), у рамках якого діє онлайн-радіостанція «Молоде радіо» (http://molode.com.ua/), Ресурсний центр ГУРТ (http://gurt.org.ua/) та сайт «Подкастер» (http://www.podcaster.org.ua/) за підтримки фонду «Відродження» (www.irf.kiev.ua). За їхнім задумом C-pod не матиме власного сайту – він існуватиме на багатьох різних сайтах водночас, а подкасти вільно поширюватимуться також через блоги та у соціальних мережах. При цьому стати подкастерами можуть не лише професійні журналісти, а й блогери та активісти громадських організацій.

Для останніх передбачено тренінги з подкастинґу, які проводитиме Студія громадського подкастинґу, створена при «Молодому радіо».

Студія також займатиметься створенням подкастів на суспільно-важливі теми та навчатиме записувати подкасти представників громадських організацій та активістів.
 

Контакти
Станіслав Шумлянський
Керівник проекту
molode@gmail.com
592-11-38
м.Київ вул.Десятинна 14

Джерело: http://gurt.org.ua/news/recent/4772/
Переглядів: 624 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0