Головна » 2009 » Вересень » 4 » Семінар-практикум "Деміфологізація НАТО у ЗМІ: практичні аспекти"
19:17
Семінар-практикум "Деміфологізація НАТО у ЗМІ: практичні аспекти"
24 вересня у Києві пройде семінар-практикум "Деміфологізація НАТО у ЗМІ: практичні аспекти". Захід організовується Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Запрошені гості:
-- Борис ТАРАСЮК, директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції
-- Ганс-Юрген ГАЙМЗЬОТ, Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні
-- Жак ФОР, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні
-- Вадим КАСТЕЛЛІ, автор фільму «НАТО: свій чи чужий?», євроатлантист
-- Альона ГЕТЬМАНЧУК, головний редактор журналу «Главред», автор проекту «Щоденник євроатлантиста»
-- Микола СУХОМЛИН, медіа-експерт
-- Андрій КУЛІШ, військовий медіа-експерт

Під час практикуму медіа-тренери поділяться своїм позитивним досвідом висвітлення непопулярних питань, передусім НАТО, у ЗМІ з урахуванням специфіки регіону, запропонують широкий спектр інструментарію з метою впливу на громадську думку, торкнуться проблеми взаємозв’язку/взаємозалежності у трикутнику «влада – бізнес – ЗМІ» та проаналізують взаємодію мас-медіа й суспільства у контексті євроатлантичних устремлінь України.

Також передбачається обговорення наступного кола питань: перспективи розширення НАТО: погляд з Альянсу, досвід роботи з громадською думкою у країнах – нових членах Організації Північноатлантичного договору, роль вітчизняних медіа у контексті національного курсу держави на членство в НАТО.

Інститут Євро-Атлантичного співробітництва (ІЄАС) – незалежна громадська дослідницька організація, заснована в квітні 2001 року. Діяльність ІЄАС спрямована на просування європейської та євроатлантичної інтеграції України, її демократичний розвиток шляхом здійснення ґрунтовних досліджень та проведення інформаційно-просвітницьких заходів.

На семінар запрошуються представники регіональних та столичних ЗМІ. Для участі у заході необхідно до понеділка, 14 вересня, надіслати заповнену аплікаційну анкету (дивіться у додатку) на адресу: office@ieac.org.ua, зазначивши «СЕМІНАР» у темі листа.

Відбір учасників проходитиме на конкурсній основі. Відібрані учасники будуть повідомлені не пізніше вівторка, 15 вересня. Організатори покривають дорожні витрати представників регіональних ЗМІ.

Контакти:
Зелінська Ольга
Тел./факс: 8-044-238-68-43
e-mail: office@ieac.org.ua

 
Переглядів: 854 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0