Головна » 2012 » Січень » 24 » Соцопитування: 50% маріупольської молоді проводить дозвілля перед телевізором і комп'ютером
18:25
Соцопитування: 50% маріупольської молоді проводить дозвілля перед телевізором і комп'ютером
 Половина молодих людей Маріуполя полюбляє проводити своє дозвілля вдома перед телевізором або комп'ютером, у той час як походи на культурні та спортивні заходи і активні форми дозвілля практикують відповідно 27,4% і 18,6%.
Такі результати опитування, яке проводилося компанією «Український соціологічний стандарт» спільно з Лігою політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» для Чемпіона України - баскетбольного клубу «Азовмаш» - на тему «Спорт в житті молоді міста Маріуполя».
  
Як повідомили ilich.in.ua в Укрсоцстандарті, в Маріуполі було опитано 1500 респондентів у віці 14-30 років, які, за задумом дослідження, повинні були репрезентувати активну частину аудиторії спортивних уболівальників.
 
«Маріуполь можна віднести до неспортивних міст, адже майже 38% опитаних дали зрозуміти, що займаються спортом часто, а ще 46% - іноді. При цьому велика частина займаються спортом часто - чоловіки, жінки значно частіше обирали варіант «займаюся спортом іноді», - зазначають соціологи.
 
В цілому, майже половина від числа опитаних стежить за новинами в світі спорту вряди-годи, тоді як трохи більше 20% - регулярно.
 
Майже 61% респондентів при цьому одержує спортивні новини з ТБ-програм, для 44% авторитетним джерелам є повідомлення друзів і знайомих, третім за значущістю джерелом стали соціальні мережі (37%). Втрачає молодіжну аудиторію таке джерело, як газети і журнали (16,2%).
 
Цікавим виявився рейтинг улюблених видів спорту у молодих городян. Так, при м'якому рейтинговому відборі (респондентам потрібно було назвати три улюблених виду спорту, де на першому місці мав бути найулюбленіший) за результатами суми перших місць вийшла така картина: футбол (35,8%); баскетбол (13,4%) ; спортивні танці (9,1%), бокс (6,5%), волейбол (5,9%), піонербол (4,9%), художня гімнастика (4,6%), фігурне катання (4,3% ), плавання (4,1%), боротьба (3,7%).
 
У другій та третій чергах відповідей також лідирує футбол, але вже не з таким перевагою, як у першому випадку - 21,2% і 20,4% відповідно. На другому місці - баскетбол - 19,9% і 17,8%, на третьому - плавання - 13,1% і 12,5%. Можна робити висновок про те, що перше та друге місця за симпатіями у маріупольців посідають такі види спорту, як футбол і баскетбол.


Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 576 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0