Головна » 2009 » Грудень » 21 » Стипендіальні можливості в рамках програми Європейської Комісії імені Жана Моне
21:38
Стипендіальні можливості в рамках програми Європейської Комісії імені Жана Моне
Стартував перший етап оновленої програми Європейської Комісії імені Жана Моне, метою якої є підвищення якості викладацької та науково-дослідницької діяльності в галузі вивчення європейської інтеграції в університетах Євросоюзу та поза його межами.
Програма надає підтримку окремим дослідникам, групам дослідників, асоціаціям університетів та організаціям, що спеціалізуються на вивченні європейської інтеграції та розповсюдженні знань про неї.
Програма підтримує такі викладацькі проекти (teaching activities): 1) викладацька стипендія імені Жана Моне (Jean Monnet Chair) – для викладачів дисциплін з європейської інтеграції; 2) персональна викладацька стипендія імені Жана Моне (Ad personam Jean Monnet Chair) – для колишніх стипендіатів програми Жана Моне та професорів у галузі Європейських студій; 3) європейський модуль (авторський курс з європейської інтеграції, котрий може бути міждисциплінарним). Учасниками конкурсу можуть бути університети будь-якої країни світу; перевагу буде надано університетам країн з-поза Євросоюзу і зокрема тих країн, які ще ніколи не брали участі у жодній з ініціатив програми Жана Моне.
Програма імені Жана Моне підтримує також об’єднані академічні та дослідницькі проекти в галузі євроінтеграції: 1) науково-дослідницькі центри (Jean Monnet Centers of Excellence); 2) асоціації професорів та дослідників в галузі євроінтеграції; 3) багатопрофільні дослідницькі групи; 4) підтримка інформаційних та дослідницьких заходів, що мають стосунок до питань євроінтеграції. Перевагу буде надано міждисциплінарним проектам, відкритим до громадянського суспільства.
Аплікаційні форми на участь у конкурсах програми мають бути надіслані регулярною поштою на адресу Агенції Єврокомісії з питань освіти та культури до 12 лютого 2010 року (за штампом на конверті).
 

Оголошення та аплікаційні форми: http://eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2010/call_jean_monnet_action_ka1_2010_en.php
 
Джерело: http://eu.prostir.ua/grants/238441.html
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 713 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0