Головна » 2010 » Січень » 15 » СТИПЕНДІЇ ім. ЛЕЙНА КІРКЛАНДА у 2010/2011 навчальному році
18:46
СТИПЕНДІЇ ім. ЛЕЙНА КІРКЛАНДА у 2010/2011 навчальному році
Польсько-Американський Фонд Свободи (Спонсор програми) і Польсько-Американська Комісія Фулбрайта (Адміністратор програми) оголошують відкритий конкурс для кандидатів з України, Білорусі, Росії, а також Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Казахстану і Киргизстану на отримання СТИПЕНДІЙ ім. ЛЕЙНА КІРКЛАНДА у 2010/2011 навчальному році.
Програма адресована молодим лідерам з вищою освітою, зацікавленим у розвиткові демократії, економіки і громадянського суспільства у своїх країнах та в регіоні.
Реалізація Програми відбувається в рамках двосеместрового навчання у вищих навчальних закладах Польщі та 2-4 тижневих професійних стажувань у державних або приватних установах і організаціях.
 

СПЕЦІАЛЬНОСТІ:
• економіка і менеджмент;
• адміністрація / менеджмент (бізнес, НУО, культура, охорона навколишнього середовища, охорона здоров’я);
• державне управління (органи державної влади і самоврядування);
• адміністрування бізнесу;
• право;
• суспільні науки (соціальна психологія, соціологія);
• політологія і міжнародні відносини;
• політика розвитку і гуманітарна допомога.
 

КАНДИДАТИ:
У 2010/2011 навчальному році Програма Кіркланда адресована представникам таких професійних груп:
• експерти, політики, працівники органів державної влади і самоврядування;
• підприємці, менеджери;
• лідери неурядових організацій, діячі культури і громадські діячі;
• викладачі вузів;
• журналісти.
 

ОБОВ’ЯЗКОВІ ВИМОГИ:
• громадянство і постійне проживання в одній із вищевказаних держав (особи, які мають карту постійного проживання в Польщі, не можуть претендувати на отримання стипендії Кіркланда);
• повна вища освіта (ступінь магістра);
• вік до 35 років (в обґрунтованих випадках до 40 років);
• знання польської мови (на рівні, достатньому для участі в лекціях та семінарських заняттях, а також для написання дипломної роботи) або знання англійської мови – у випадку обрання кандидатом конкретного навчального курсу на цій мові (в такій ситуації достатнім вважається пасивне знання польської мови);
• досвід професійної діяльності – мінімум 2 роки.

ПЕРЕВАГА надаватиметься кандидатам, які:
• активно працюють у сфері своєї професійної або громадської діяльності;
• мають значні досягнення у сфері своєї діяльності;
• раніше не навчалися в Польщі.
 

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ:
1. Заявка на участь в програмі:
а) анкета;
б) мотиваційний лист – обґрунтування намірів кандидата стосовно участі в Програмі Кіркланда, в т.ч. пропозиції щодо навчання у Польщі та плани на майбутнє (4000-6000 знаків з урахуванням пробілів).
2. Два рекомендаційних листи з переліком досягнень та кваліфікацій кандидата, а також описом перспектив його подальшого розвитку і роботи у сфері професійної або громадської діяльності (польською, російською або англійською мовою), надіслані електронною поштою.
3. Копія диплому про вищу освіту (при наявності – також диплому кандидата наук), надіслана електронною поштою.
 

НАБІР КАНДИДАТІВ:
Відбір 50 найкращих кандидатів буде проводитись в три етапи:
I етап – оцінка на предмет відповідності обов’язковим вимогам;
II етап – оцінка анкет кандидатів по суті;
III етап – кваліфікаційна співбесіда (планується на 14-25.IV.2010).
.
Кандидати, відібрані для участі в III етапі, будуть повідомлені про це електронною поштою на початку квітня. Інформація про остаточні результати конкурсу буде надіслана звичайною поштою наприкінці травня 2010 року.
ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ ЗАЯВОК:
Детальний опис Програми, аплікаційні форми та інструкцію щодо їх заповнення можна отримати на сайтe:
www.kirkland.edu.pl  
або шляхом переписки електронною поштою.
Аплікаційну форму слід заповнити он-лайн.
 
 
Після заповнення аплікаційної форми он-лайн слід роздрукувати видану системою сторінку з інформацією, яка підтверджує отримання заявки. Підписану сторінку та актуальну фотокартку кандидата слід надіслати звичайною поштою на адресу Комісії Фулбрайта.
 

В разі виникнення проблем із заповненням формуляра в режимі он-лайн, пропонуємо скачати файл формуляра з вищевказаних Інтернет сторінок, заповнити його, а скановану версію надіслати за адресою:
kirkland2010@fulbright.edu.pl  

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК:
Заявки мають бути надіслані до:
15 березня 2010 р.
Аплікаційні форми, які надійдуть в Комісію Фулбрайта після закінчення вищевказаного терміну, розглядатися не будуть.

ФІНАНСОВІ УМОВИ:
Стипендія: 1750 PLN на місяць. Додатково програма покриває такі витрати: вартість навчання, проживання в Польщі, страхування, білет до Польщі і на повернення, відкриття візи, покупку матеріалів і навчальних посібників. Стипендіатам видаються у тимчасове користування комп’ютери, які можуть стати їхньою власністю лише після повного виконання всіх умов програми навчання.
 

СТИПЕНДІАЛЬНА ПРОГРАМА ВКЛЮЧАЄ:
1. Урочисте відкриття Програми (середина вересня 2010 р.).
2. Підготовчо-інформаційний курс (10 днів).
3. Заняття у вищих навчальних закладах (два семестри) в провідних польських науково-академічних центрах: Варшава, Краків, Познань, Вроцлав, Люблін.
4. Підготовку семестрових і дипломних робіт.
5. Чотири інтеграційно-дидактичні зустрічі всіх стипендіатів.
6. Заняття з тематики анімації лідерів та індивідуального розвитку.
7. Професійне стажування (2-4 тижні), як правило після завершення програми навчання.
8. IV Конференція Випускників Програми (червень 2011).
9. Урочисте завершення програми і церемонія вручення дипломів (наприкінці червня 2011 року у Варшаві).
 

ПАТРОНОМ ПРОГРАММИ є Лейн Кіркланд (1922-1999) – багаторічний лідер американських профспілок (AFL-CIO), член Ради директорів Польсько-американського фонду підприємництва, один з ініціаторів створення Польсько-американського фонду Свободи. У 80-х роках своєю участю та авторитетом надавав підтримку польській «Солідарності». Також з розумінням ставився та підтримував волелюбні і демократичні устремління інших народів Центрально-Східної Європи. За свою діяльність був відзначений найвищими нагородами, зокрема, американською «Медаллю Свободи» і польським «Орденом Білого Орла».


ПОЛЬСЬКО-АМЕРИКАНСЬКИЙ ФОНД СВОБОДИ (ПАФС) – спонсор програми

ПАФС розпочав свою діяльність у 2000 році. Головною метою ПАФС є зміцнення демократії, громадянського суспільства, забезпечення рівних можливостей розвитку громадських та індивідуальних ініціатив, розвиток ринкової економіки, а також ознайомлення представників країн Центрально-Східної Європи з польським досвідом у сфері трансформації суспільства. ПАФС фінансує свою діяльність з доходів фонду, джерелом якого є засоби Польсько-американського фонду підприємництва (ПАФП). Станом на сьогоднішній день ПАФП перерахував у Фонд ПАФС 250 млн. доларів США. З 2000 року ПАФС скерував на реалізацію своїх програм понад 70 млн. доларів США.
Програми фонду адмініструють різні польські неурядові організації, що діють у відповідності до розроблених ПАФС принципів та процедур. Програми реалізуються за такими тематичними напрямками: освіта, розвиток місцевих громад, громадянин у демократичній правовій державі, поширення польського досвіду у сфері реформ.
Стипендіальна програма ім. Лейна Кіркланда є довгостроковим проектом ПАФС, який було започатковано у 2000 році. З 2001 року адміністратором програми є Комісія Фулбрайта у Варшаві. Додаткову інформацію про ПАФС та його програми можна знайти в Інтернеті:
http://www.pafw.pl  

ПОЛЬСЬКО-АМЕРИКАНСЬКА КОМІСІЯ ФУЛБРАЙТА – адміністратор програми.

Комісія Фулбрайта здійснює свою діяльність у Польщі на підставі угоди, підписаної між урядами Республіки Польща і Сполучених Штатів Америки 10 березня 2008 року (перша угода була підписана 22 березня 1990 року). Польська Програма Фулбрайта, що реалізується Комісією, є не лише найбільшою програмою такого роду в Центрально-Східній Європі, але й найбільш престижним польським проектом наукового обміну між США та Польщею. Головною метою Комісії Фулбрайта є популяризація міжнародного наукового і культурного обміну між Польщею та Сполученими Штатами. В рамках 16 стипендіальних програм Комісія підтримує навчання, наукові дослідження та інші види академічної і культурної діяльності. Комісія займається також організацією двостороннього обміну студентами, стажерами, науковими працівниками і викладачами, реалізуючи, таким чином, головну мету Програми Фулбрайта: створення можливостей для взаємного пізнання і налагодження взаєморозуміння між людьми різних націй шляхом обміну ідеями, знаннями, вміннями і досвідом у рамках наукового і культурного обміну. Основним джерелом фінансування стипендіальних програм Комісії Фулбрайта є дотації урядів США і Польщі. Впродовж майже 50 років реалізації Програми Фулбрайта в Польщі понад 1900 польських стипендіатів провели наукові дослідження в американських вузах; майже така ж кількість американців побувала у Польщі, виступаючи з лекціями, продовжуючи свої дослідження чи навчання в польських університетах.
http://www.fulbright.edu.pl
 
 
Категорія: Освіта, навчання | Переглядів: 1154 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0