Головна » 2009 » Грудень » 21 » Стипендії Вишеградського фонду для українських студентів
21:46
Стипендії Вишеградського фонду для українських студентів
Міжнародний Вишеградський фонд надає стипендії для семестрового або двосеместрового навчання в університетах країн Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина). Від учасників конкурсу вимагається наявність бакалаврського ступеня. У випадку, коли навчання не розподіляється на бакалаврський та магістерський рівні, аплікант мусить закінчити мінімум три курси університетської освіти.
Необхідною вимогою для учасників конкурсу є також наявність листа-запрошення від приймаючого університету. Апліканти мають пам’ятати, що самостійний пошук відповідної інституції може тривати достатньо довго. Гостьовий університет має бути акредитований міністерством освіти відповідної країни.

Заявки на участь у конкурсі мають бути оформлені та надіслані за допомогою онлайнової аплікаційної системи. Окрім того, надрукований та підписаний варіант аплікаційної форми має бути надісланий на адресу Вишеградського фонду разом із супровідними документами. При цьому подання заявки в електронній формі має передувати пересиланню документів регулярною поштою.

Необхідні супровідні документи:
- завірений переклад диплому;
- лист-запрошення від гостьового університету;
- план роботи на період надання стипендії.
У тому випадку, якщо гостьові університети знаходяться на відстані більше 1500 кілометрів від місця перебування апліканта, може бути наданий частковий подорожній грант (він присуджується на конкурсній основі і не може бути гарантований кожному стипендіатові).
Дедлайн для подання документів на програму – 31 січня 2010 року (для документів, надісланих регулярною поштою, - за штампом на конверті).

Інструкції для аплікантів та аплікаційні форми: http://www.visegradfund.org/instructions.html
 

Джерело: http://www.eu-edu.org/news/info/388
Категорія: Освіта, навчання | Переглядів: 841 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0