Головна » 2010 » Грудень » 18 » Святий Миколай Чудотворець і ... політологи-міжнародники
20:34
Святий Миколай Чудотворець і ... політологи-міжнародники
З днем святого Миколая, архієпископа Мир Лікійських Чудотворця!
У день цього величного свята не можемо не згадати, скільком речам легати "ДИПКОРПУСА" мають навчитися у Святого Миколая, який власною харизмою повністю виправдав своє ім'я з грецької - "Переможця народів":
1. Творити добро - наші добрі справи мають бути і духовними, і матеріальними. А ще головне - шукати не своєї слави чи відомості, а щиросердно прагнути допомогати ближньому.
І в результаті, архієпископ, що жив у 3 столітті Християнської ери, робив добрі справи таємно та не мав піар-консультантів - виявився найвідомішим благодійником всіх часів та народів.
 
 
2. Вміти знаходити спільну мову з різними людьми.. такою мовою стала мова добрих справ святого Миколая. Хіба є хоч один поліглот-перекладач чи інтернаціоналіст та "громадянин Всесвіту", якого греки вважають за грека, німці - за німця, та й ми настільки вважаємо Миколу Чудотворця за свого, що навіть будуємо оселю Святого Миколая на Івано-Франківщині... отож бо!
 
 
3. Піклуватися про мандрівників - тут майбутнім дипломатам святий Миколай прямий помічник у предстоянні перед Богом за кожного подорожуючого, за якого у земних канцеляріях вболівають співробітники консульських служб та туроператори.
 
 
4. Сміливо відстоювати правду на найвищому рівні без остраху перед оппонентами чи покаранням - тут Миколай і проти повелінь імператора міг виступити, і на Вселенському соборі перед сотнями колег тримати промову за свої переконання.
 
 
Отже, зовсім не дивина, що святкування дня Святого Миколая припадає на Дипломатичний тиждень та передує Дню української дипломатії 22 грудня.
Слава Богу, що кожному з нас даний такий взірець віри та благочестя!
 
Благо тебе, добрый раб и верный, / благо тебе, работник в винограднике Христа: / ты и тягость дня перенес, / ты и данный тебе талант возрастил / и после тебя пришедшим не позавидовал. / Потому врата Небесные открылись тебе: / войди в радость Господа твоего / и ходатайствуй о нас, святой Николай!
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 1536 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0