Головна » 2014 » Жовтень » 1 » Свято екологічної творчості: креатив від "ДИПКОРПУСУ" та радість дітям-переселенцям
04:55
Свято екологічної творчості: креатив від "ДИПКОРПУСУ" та радість дітям-переселенцям

Субота 27 вересня для членів Ліги «ДИПКОРПУС» стала особливим вихідним. Під егідою Сабіни Юр’євої команда відвідала Центр компактного проживання тимчасових переселенців у Приморському районі Маріуполя з програмою екологічного майстер-класу. 
Цього дня тут відбувався розважальний захід для найменших мешканців Центру. Організаторами були представники Маріупольського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за участі громадської організації "Маріупольський Союз Молоді" та нашої Ліги.
На ідею для зустрічі надихнула «Майстерня громадської активності» в рамках якої й проводився наш майстер-класс.  
Маленьким жителям Центру ми запропонували спробувати себе в якості дизайнерів та за допомогою старих лампочок створити ексклюзивні новорічні іграшки, а диски перетворити на стильні підставки для чаю-кави. Використовуючи матеріали, які зазвичай просто опиняються у смітнику, ми хотіли звернути увагу й на актуальну для всього світу проблему захисту навколишнього природного середовища у креативній формі.
Незважаючи на наші власні хвилювання та побоювання, адже цей досвід був новим для всіх, разом із дітками було створено колекцію просто неповторних елементів декору. Сам процес пішов трошки повільніше ніж ми очікували, проте набагато цікавіше. Діти хотіли не просто сніговичків на ялинки, а вкладали часточку себе в іграшки, даючи їм імена, прикрашаючи чудернацькими візерунками. Цікаво було споглядати, як хлопці старшого віку спочатку на відстані слідкували за малечею, проте врешті решт цікавість перемагала сором’язливість. Продукування підставок для гарячого стали кропітким процесом, адже потребувало не тільки креативності, скільки терпіння. 
Після декількох годин творчого процесу батьки отримали шедеври, якими прикрасять кімнати, діти новий досвід, а ми – заряд позитиву. Сподіваємося, що це був лише початок доброї традиції.
Сабіна Юр'єва, авторка ідеї: 
"Це був день, повний вражень і креативу! Зі звичайних лампочок молоді учасники змогли змайструвати індивідуальні новорічні іграшки, а їх дисків - яскраві підставки під кухлі. І ми сподіваємося, що це тільки початок! Не знаю як діти, але ми точно запам'ятаємо цей день надовго! 
P.S. Дякую всім, хто не залишився осторонь і допоміг втілити ініціативу в життя!".
Катерина Дочкіна, співробітниця центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:
"Величезне спасибі Вам і Вашій команді! Для цих дітей дуже важливо знати, що світ ще сповнений яскравих фарб, добра і краси!".

Фотозвіт від Анастасії Магомедової тут
Відеорепортаж від Анни Котихової (Новинний портал Маріуполя) тут
Обговорення подальших перспектив співпраці Ліги та Центру компактного проживання тимчасових переселенців тут .

Ліга "ДИПКОРПУС" щиро вдячна команді екологічного проекту: Сабіні Юр’євій, Гордані Крутій, Мирині Чіняковій, Аліні Анохіній, Аліні Ляшенко, Анастасії Магомедовій та Ксенії Шаповал. Чекаємо від колежанок на нові цікаві та корисні ініціативи.

Екологічний майстер-клас від Ліги "ДИПКОРПУС" у Маріуполі

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 607 | Додав: dipcorpus | Теги: Лига ДИПКОРПУС, Сабина Юрьева, экологический мастер-класс, діти-переселенці, екологічний майстер-клас, Маріуполь, Сабіна Юр'єва, Мариуполь, Ліга ДИПКОРПУС | Рейтинг: 0.0/0