Головна » 2009 » Жовтень » 16 » Третій дипломатичний десант Ліги "ДИПКОРПУС"
20:42
Третій дипломатичний десант Ліги "ДИПКОРПУС"

В часі проведення Дев’ятої наради керівників закордонних дипломатичних установ України, до Києва прибув і традиційний осінній дипломатичний десант з Маріупольської штаб-квартири Ліги "ДИПКОРПУС".
Легати "ДИПКОРПУСУ" вирішували одразу 2 стратегічних завдання: залагоджували поточні справи Ліги та підвищували власний професійний рівень, як фахівців-міжнародників. Дипломатичні десанти Ліги стали чудовим інструментом вдосконалення фахових навичок легатів, що навчаються на спеціальності "Міжнародні відносини" у Маріупольському державному гуманітарному університеті.
Першим об’єктом дип-десанту (не рахуючи представництва транснаціональної корпорації "МАКДОНАЛЬДЗ" на ст. метро "Вокзальна :) стало Бюро інформації Ради Європи - давній добрий партнер Ліги.
Традиційно учасники дип-десанту отримали цікаву пізнавальну інформацію про діяльність Ради Європи та її проекти в Україні, збагатили свої знання про інструменти верховенства права та правозахисної діяльності.
Другим об'єктом візиту стала Верховна Рада України, де саме проходили парламентські слухання на тему: "Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці". Дана тема особливо небайдужа легатам з Маріуполя, зважаючи на широкий спектр трудової міграції та міжнародні зв'язки міста.
На десерт першого дня дип-десанту залишалися відкриття Днів Куби в Україні в галереї "Печерська" та нічний Київ.
Другий та завершальний день візиту був присвячений самостійній роботі легатів в тематичних секторах: висвітлення презентації економічних прогнозів у Представництві Світвого Банку, прес-конференції Леоніда Кучми у режимі відеомосту на тему наступних президентських виборів, прес-конференції з питань зміни євро-атлантичного вектору України, Українського форуму з відновлювальної енергетики та Україно-Арабської конференції з питань економічного співробітництва. Зазаначені заходи знайдуть своє відображення на сторінках інтернет-часопису "ДИПКОРПУС".
Загалом 3-ій осінній дипломатичний десант Ліги "ДИПКОРПУС" до Києва візит приніс велику кількість позитивних вражень та корисних знань та викликав нову хвилю завзяття до роботи у Маріупольській штаб-квартирі Ліги "ДИПКОРПУС".

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 705 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0