Головна » 2010 » Серпень » 30 » З днем народження, світовий інтелектуальний рух!
15:55
З днем народження, світовий інтелектуальний рух!
Легати Ліги "ДИПКОРПУС" завжди шанували інтелектуальні ігри, як рід захоплень, що якнайкраще сприяє формуванню всебічно розвинутої особистості, якою і мусить бути міжнародник.
Тож позитивна новина з цієї сфери відгукується і на нашому порталі!
Межа серпня та вересня у календарі знаменних подій традиційно відзначена черговою, нині вже 21-ю річницею Першого (Маріупольського) конгресу Міжнародної асоціації клубів знавців. Саме на представницькому форумі 1989 року у Маріуполі численні делегати заклали фундамент світового руху інтелектуальних клубів та ухвалили правила гри у масові інтелектуальні ігри - "Що? Де? Коли?", "Брейн-ринг".
Торік батьківщина масового інтелектуального руху - Маріуполь - відзначила 20-річчя першого конгресу знавців створенням інтернет-сайту для клубів міста. нині ж до свята самі маріупольські знавці своїми досягеннями у позаігровій діяльності зробили найкращу рекламу користі захоплення інтелектуальними іграми.
Спочатку Україну сколихнула сенсація про 17-річного вундеркінда з Маріуполя - Олексія Вострікова. Цей випускник Маріупольського технічного ліцею (і поціновувач інтелектуальних ігор, між іншим, команда Маріупольського технічного ліцею – має у скарбничці титул чемпіона України серед школярів) з приголомшливим результатом підкорив зовнішнє незалежне оцінювання: максимальні бали з української мови, історії України та математики переконливо свідчать про всебічну розвиненість молодої людини, яка і до цього проявлялася у перемогах та призових місцях на обласних та всеукраїнських предметних олімпіадах.
Аби остаточно переконати читача в незаперечній користі гри "Що? Де? Коли?" у повсякденному житті нагадаємо і про іншу світлу новину з Маріуполя. Її автором став випускник Приазовського державного технічного університету (вищезгаданий Маріупольський технічний ліцей якраз входить в його орбіту), ровесник Першого Маріупольського конгресу знавців 21-річний Олексій Ковалевський. Олексій Ковалевський визнаний одним з найкращих випускників Донецької області 2010 року - і недаремно - окрім університетського диплома він є власником патенту на прилад з гучною назвою "Камертон". "Камертон" дає феноменальні результати у здешевленні та покращенні якості зварювальних процесів (боротьба із "розбризкуванням" металу), що вельми важливо для нашої країни, провідними галузями економіки якої є саме металургія та машинобудування.
Головним хоббі послідовника ідей Патона з Маріуполя є інтелектуальні ігри! Сам Олексій Ковалевський є чемпіоном Донецької області з "Брейн-рингу", а також тренером … команди технічного ліцею, у складі якої той самий Олексій Востріков став чемпіоном України серед школярів з гри "Що? Де? Коли?".
Оглядаючи новини лише з маріуполя, присвячені 21 річниці зародження масового інтелектуального руху варто ще раз подякувати Богу та старшому поколінню знавців-засновників, які спромоглися винести елітарну телевізійну гру "Що? Де? Коли?" з московського телеекрану та зробити доступною мільйонам мешканців нашої планети.
 

Джерела: www.nado.ua, www.martime.com.ua, информация портала www.dipcorpus.at.ua.
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 681 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0