Головна » 2010 » Листопад » 22 » Запуск щорічної кампанії «16 днів проти насильства» та прес-тур до притулків для жертв домашнього насильства
17:29
Запуск щорічної кампанії «16 днів проти насильства» та прес-тур до притулків для жертв домашнього насильства

24 листопада 2010 року, в середу, о 14:30 в приміщенні УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція, присвячена старту щорічної національної акції «16 днів проти насильства», яка проходить в рамках Національної кампанії з подолання насильства в сім’ї «Стоп насильству!».
Учасники прес-конференції:
· Равіль Сафіуллін, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту
· Олів’є Адам, Постійний Координатор Системи ООН в Україні
· Представництво Європейського Союзу в Україні
· Мар’яна Євсюкова, Директор юридичного департаменту Міжнародної жіночого правозахисного центру «Ла Страда- Україна»
· Влада Прокаєва, Голова Благодійного фонду «Обдаровані діти – майбутнє України», Радник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту


Під час прес-конференції учасники ознайомлять з ситуацією в Україні щодо випадків насильства в сім'ї, існуючими закладами та інституціями, які надають допомогу жертвам насильства, нововведеннями по відношенню до кривдників, заходами, що проходитимуть у рамках кампанії, спрямованої проти насильства в сім’ї, та ін.

ПРЕС-ТУР ДО ПРИТУЛКІВ ДЛЯ ЖЕРТВ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА АБО НА НАЦІОНАЛЬНУ ГАРЯЧУ ЛІНІЮ ІЗ ЗАПОБІГАННЯ НАСИЛЬСТВА

В рамках запуску акції представникам ЗМІ пропонується відвідати центр для жінок-жертв домашнього насильства або гарячу лінію із запобігання насильства, який надає тимчасовий притулок та невідкладну допомогу особам та сім’ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, пов’язаних зі насильством.

Прес-тур буде організовано одразу після прес-конференції. Додаткова інформація – після акредитації.

Для акредитації звертайтесь до Ольги Сушицької, 067-243-63-55, 458-44-40, osushytska@internews.ua.

Організатори - Міністерство України у справах сім'ї, молоді і спорту, Програма розвитку ООН, Представництво Європейського Союзу в Україні, Проект ЄС/ПРООН «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні», Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні — комунікаційний компонент», Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда - Україна» та інші.

Щорічна національна інформаційна акція «16 днів проти насильства» є частиною національної кампанії «Стоп насильству!» та проходить щорічно з 25 листопада по 10 грудня 2010 у цілому світі. Завданнями кампанії є боротьба з насильством щодо жінок, дітей, насильства в сім’ї.

Згідно з результатами дослідження, здійсненного на замовлення Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні:
· 44 % українців стикались в своєму житті з насильством в сім’ї;
· 30% респондентів зазнавали насильства в сім’ї до 18 років;
· 29% респондентів – після досягнення повноліття.
· Жінки частіше потерпають від насильства в дорослому віці (33% проти 23% чоловіків), в той час як чоловіки – у віці до 18 років (34% юнаків проти 27% дівчат).

Також, спільно з Національною телекомпанією України організовано серію телепрограм, присвячених питанням насильства в сім’ї та його подоланню, які виходитимуть з 22 по 26 листопада на Першому Національному (читайте більш детальну інформацію про це в додатку).


З повагою,
Інформаційний відділ Представництва ООН в Україні

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 594 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0