Головна » 2009 » Грудень » 29 » Зустріч легатів Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» з Генеральним Консулом ФРН в М. Донецьк
20:17
Зустріч легатів Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» з Генеральним Консулом ФРН в М. Донецьк
23 грудня 2009 р. Донецький обласний осередок Молодіжного об’єднання народних дипломатів влаштував зустріч з Генеральним Консулом Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьк паном Клаусом Ціллікенсом, на яку було запрошено представників Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС».
Протягом зустрічі Пан Генеральний Консул зауважив, що Схід України є дуже цікавим регіоном для німецької економіки і відкриття Генерального консульства дозволить німецьким бізнесменам налагодити більш тісну співпрацю зі Східними регіонами.
За словами пана Ціллікінса, в Німеччині асоціації населення зі Сходом України обмежуються екологічними проблемами, розвитком металургії та футбольною командою «Шахтар», в той час як насправді Схід України є досить потужним економічним та культурним центром держави.
Клаус Ціллікінс визначив як одну з найгостріших проблем східноукраїнських ВНЗ – високий рівень теоретичної складової навчального процесу, проте слабкі зв’язки та контакти з великими економічними структурами/підприємствами, які є необхідними для того, щоб студенти мали змогу отримувати практичні навички по майбутній спеціальності. Пан Генеральний Консул заявив, що Консульство ФРН буде робити все можливе задля вирішення цієї проблеми.
У своїй відповіді на питання про те, яким має бути «ідеальний дипломат», Клаус Ціллікінс виділив такі риси, як мобільність, готовність працювати у будь-якій державі (будь то США, або Мозамбік), спроможність виконувати досить широкий спектр різнопланових функцій одночасно, відкритість новим культурам. Він також зазначив, що Дипломатичний корпус є «дзеркалом суспільства», тому має в рівному еквіваленті включати представників як чоловічої, так і жіночої статі, людей з різними напрямками освіти, різними характерами, поглядами, цінностями.
На питання щодо ролі громадських організацій в ФРН пан Генеральний Консул зазначив, що німецькі неурядові організації мають міцні зв’язки зі ЗМІ, потужні важелі впливу на політичні партії та окремих політиків. Частково це пов’язано з тим, що німецьке законодавств включає положення про необхідність участі громадянського суспільства у прийнятті важливих політичних рішень. Велику економічну допомогу держави отримують організації, що працюють в екологічному напрямку. Він також виокремив особливу роль Церкви, яка є дуже впливовим фактором в соціальній та гуманітарній сферах ФРН – німецькі церкви керують великою кількістю лікарень, будинків для літніх людей, шкіл тощо. Клаус Ціллікінс також зауважив, що держава не повинна регламентувати та диктувати роль громадянського суспільства, як то робиться, наприклад, в Казахстані. Громадські організації мають самостійно вирішувати, якими засобами та в якому напрямку їм працювати.

Аліна Долгополова
Політичний департамент
Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС»
dipcorpus-mdgu@ukr.net
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 719 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0