Головна » 2010 » Червень » 9 » Маріуполь вчергове підтвердив своє реноме авангардно-прогресивного міста! Місто отримає ПАЛАЦ молоді у прямому та переносному сенсах
21:43
Маріуполь вчергове підтвердив своє реноме авангардно-прогресивного міста! Місто отримає ПАЛАЦ молоді у прямому та переносному сенсах
 
Вслід за грандіозним за розмахом святкуванням  Всеукраїнського Дня Європи-2010 та одержанням перемоги у всеукраїнському конкурсі з міського благоустрою у Маріуполі ініційований новий етам розвитку молоді міста.
Рішенням Маріупольської міської ради приміщення колишнього Палацу культури металургійного комбінату "Азовсталь", який власники закрили влітку 2008 року, а згодом прийняло на баланс місто, буде використано для створення Маріупольського палацу молоді. Окрім широкого спектру переваг для молоді можновладцями врахована і потенційна допомога у розвитку громадянського суспільства у Маріуполі.
Оскільки останнім часом все більше вільний час молоді організовують саме потужні та креативні міські молодіжні організації, на базі майбутнього Маріупольського палацу молоді функціонуватиме комплекс мобільних офісів для них. Тут молодіжний актив міста зможе збиратися для планування проектів, проведення семінарів чи тренінгів, концертів, прес-конференцій.
Попередньо відкритя заплановане на вересень 2010 року до Дня міста Маріуполя.
Майбутній Палац молоді є пам'яткою архітектури державного рівня. Свого часу оригінальна триповерхова споруда була першою найвищою будівлею міста. Її власником був В.Томазо, а Д.Калері арендував сам будинок під готель та ресторан. Готель "Континенталь" став улюбленим місцем тусовки маріупольської аристократії та буржуазії у 19 та на початку 20 столітть. Саме для потреб його освітлення ще 1898 року В.Томазо збудував першу у Маріуполі електростанцію.
За часів національно-визвольних змагань 1917-20 рр. готель "Континенталь" встиг стати твердинею Української Народної Республіки на Маріупольщині, втім, вже 30 грудня 1917 року гайдамацький гарнізон склав зброю перед більшовицьким збройним повстанням. На початку 90-х "Континенталь" став одним з осередків грецького національного відродження - 9 лютого 1989 року о 19:00 у малому залі ПК «Азовсталь» відбулися установчі збори Товариства греків - першої національно-культурної громадської організації еллінів сучасної Укарїни.
Сподіваємося, що дух громадянскього прогресу і надалі буде властивим цьому легендарному приміщенню. Доречі, Ліга "ДИПКОРПУС" вже звернулася до міської влад Маріуполя з пропозиціями надати майбутньому Палацу молоді назву "Континенталь" чи "Континент", що сприятиме збереженню історичної пам'яті на спадкоємності та дозволить легко вирізняти Маріупольський палац з низки подібних установ.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 667 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0