Головна » 2011 » Березень » 22 » Маріупольська "ШКОЛА бізнес-лідерок": молоді мариупольчанки зробили впевнений перший крок до вдалої самореалізації
14:49
Маріупольська "ШКОЛА бізнес-лідерок": молоді мариупольчанки зробили впевнений перший крок до вдалої самореалізації
 Ліга політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" організувала першу в Маріуполі ШКОЛУ "Бізнес-лідерок", яка реалізується в рамках проекту "Перший крок до успіху" за фінансової підтримки Українського Жіночого Фонду, Центру ґендерних досліджень та освіти, та Маріупольського державного університету та Студії Практичної Аналітики.
Координаторкою проекту виступила Яна Вертеба, яка стала переможницею програми "Перший крок до успіху" Українського Жіночого Фонду.

ШКОЛА "Бізнес-лідерок" відбулась 18-19 березня у м. Маріуполі, учасницями школи стали активні дівчата віком від 16 – 22 років. У рамках дводенного тренінгу дівчата дізналися про психологічні аспекти жіночого лідерства, навчилися долати стереотипи стосовно ролі жінки в суспільстві загалом та зокрема в бізнесі. Досвідченні тренера поділилися з дівчатами секретами майстерного поєднання успішного бізнесу, міцної родини та щасливого материнства. Найпрактичнішими виявився тренінг з розробки бізнес-проектів та написання бізнес-плану. Учасниці виконали невеличке домашнє завдання зі вказаної тематики, де кожна група представила на розгляд тренерів власні бізнес-проекти, які, як поділилися дівчата, вони тепер мріють втілити у життя. Також дівчата мали змогу продемонструвати свої лідерські якості під час роботи у групах, участі у рольових іграх та інших завданнях.

Наступний день тренінгу ознаменувався спілкуванням з успішними жінками нашого міста, серед яких були Ломакіна Тетяна Анатоліївна, заступник міського голови, та Тигронян Валентина Сергіївна, заступник керівника "Асоціації ділових жінок Маріуполя", вони розповіли дівчатам про свої перші кроки на шляху до успіху, про те, як розвивали особистісні якості, які їм допомогли у фаховій діяльності та про секрети поєднання успішної і міцної родини з активною громадською та підприємницькою діяльністю.

Студентка 4 курсу ПДТУ, Харабаш Юлія, розповідає про свої враження: "Цей тренiнг був просто неймовірним! Він розкрив для мене нові сторони, новi можливостi. Дуже шкода, що все так швидко скінчилося. Для себя я зрозуміла, що на сьогоднішній день, я можу робити більше, можу заробляти додаткові гроші i тому, я дуже вдячна організаторам тренінгу й бажаю розвиватися далі у цьому напрямку".

Організатор проекту Яна Вертеба каже: "Основна мета тренінгу, мотивування дівчат займати активну життєву та громадську позицію, працювати над розвитком лідерських якостей – була досягнута. Отримані знання з бізнес-планування допоможуть не тільки при започаткуванні власної справи, а й у інших видах діяльності, яка передбачає планування та аналіз. Приємно, що учасниці проявили велику активність та зацікавленість у процесі навчання".

Тренер Подибайло Марія Теодоровна залишилась задоволенною школою! "Учасниці – золото, практично всі – з майбутнім, амбіційні по-здоровому. А чи досягли мети? Правильна мета була не дати готові рецепти, а розказати, які кухні бувають взагалі, позначити тими ж таки маркерами межі можливого для дівчат, десь розвіяти міфи про "стереотипи про стереотипи", пояснити природність наших з чоловіками відмінностей, змусити задуматись про справді доречність і доцільність бізнесових пріоритетів для всіх і кожної... Тобто, мета – дати можливість обирати, коли життєвий вибір "на кухню" – визначений від народження і суспільного звичаю, а образ і можливість іншого є необхідність змоделювати... І таке інше. Тож чи досягли мети? Мета – це ілюзія, горизонт. Можна лише позначити, показати пальцем в напрямку... Отак. Хтось на вашому шляху зустрінеться, і щось станеться... Визначить сукупність обставин. Інкубатора не буде. Алілуя.

Ми вважаємо, що промислове місто Маріуполь потребує активних, впевнених у собі бізнес-лідерок, які після цього проекту, ми впевнені, вже дуже скоро заявлять про себе!

ФОТОГАЛЕРЕЯ ШКОЛИ бізнес-лідерок:
https://picasaweb.google.com/dipcorpus/1819032011#
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 753 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0