Головна » 2009 » Листопад » 16 » $100 000 – приз Чарльза Бронмана
22:07
$100 000 – приз Чарльза Бронмана

1 листопада відкрився прийом заявок на конкурс імені Чарльза Бронмана-2010. Мета – публічне визнання молодих (до 50 років), динамічних особистостей, яким юдейські цінності допомогли в гуманітарних досягненнях. Конкурс також має на меті дати приклад і натхнення наступним поколінням.
До участі запрошуються особи або колективи з усіх країн. Важливо довести, що гуманітарна робота номінанта суттєво поліпшила світ.

Команда визнаних у світі судей обере переможця і вручить йому нагороду розміром 100 тисяч американських доларів наступної осені. Заявки можна подавати з 1 листопада 2009 року до 15 січня 2010. Аплікаційні форми й поради щодо їх заповнення доступні на сайті Charles Bronfman Prize http://www.thecharlesbronfmanprize.com/
Чарльз Бронман поклав життя на розвиток, впровадження та підтримку ініціатив, які допомагають змійнити й об’єднати єврейський народ. Нагорода Чарльза Бронмана заснована його дітьми на честь 70-річчя батька. Вони створили недоторканий капітал, прибутки від якого йдуть на вручення щорічних призів.
Цього року нагороду отримали Майк Фінберг (40 років) і Дейв Левін (39 років) за програму «Знання – це сила» http://www.kipp.org/ (Knowledge is Power Program (KIPP). Це американська мережа безкоштовних, відкритих для всіх підготовчих шкіл, які готують до коледжу. Ці школи допомогли дітям із бідних громад заповнити дірки в початковій освіті.
Ідея, що зародилась у викладачів в одній із класних кімнат Техасу, сьогодні втілена в 66-ти школах KIPP у 19-ти штатах. У цих закладах навчається понад 16 тисяч учнів. 90% із них – це вихідці з Африки й Південної Америки. Кожен 5-й – із бідної родини. У США в середньому тільки 20% незаможних учнів навчаються в коледжі. Випускники шкіл KIPP вступають у 80% випадків.
«У нас іще ніколи не було програми, яка допомогла б стільки досягнути цим дітям», - зазначив Джей Метьюз, журналіст газети «Вашингтон пост», фахівець із питань освіти.
Під час церемонії нагородження Меліса Дайз, випускниця KIPP, а нині студентка Колумбійського університету розповіла про зміни, які принесла програма Фінберга й Левіна в її життя: «У KIPP нас навчили, що для досягнення мети треба не тільки тяжко працювати, а й по-справжньому хотіти успіху. У тебе має бути вогник, який допомагає відрізнити посередність від досконалості. Він у мене завжди був, але ніхто не давав мені поштовху… до KIPP».
Отримуючи приз, Дейв Левін зазначив: «Ми заповнювали папери з думками про рецесію. Але родина Бронманів показала, а KIPPстери показують щодня, що немає ніякої рецесії, коли йдеться про серце і про щедрість».
Підготувала Леся Ярошенко за матеріалами Philanthropy UK і Charles Bronfman Prize

Джерело: http://dipclub.org.ua/news/100_000_priz_charlza_bronmana/2009-11-13-265

Категорія: Вакансії | Переглядів: 734 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0