Головна » 2009 » Травень » 11 » Подолання нетолерантності та екстремізму в Чорноморському регіоні
18:35
Подолання нетолерантності та екстремізму в Чорноморському регіоні

26 травня, об 11-й годині, в приміщенні центрального офісу Міжнародного фонду "Відродження" (вул. Артема, 46) відбудеться презентація міжнародного дослідження "Ефективні інституційні відповіді для подолання нетолерантності та екстремізму в Чорноморському регіоні (Румунія – Республіка Молдова – Україна: порівняльний аналіз)". Дослідження проведено за ініціативи Інституту публічної політики – Румунія у партнерстві з Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика та Інституту публічної політики – Молдова в межах тристороннього проекту, виконаного за фінансової підтримки програми "Схід-Схід: Партнерство без кордонів" групою експертів з трьох країн — учасниць проекту.

Проект мав на меті запровадити регіональний підхід до виявів екстремізму та нетерпимості в Чорноморському регіоні; визначення найефективніших методів ліквідації чи зменшення цієї проблеми; моніторинг інституційної реакції на екстремізм у Румунії, Молдові, Україні; виявлення потенційних джерел політичної або демократичної нестабільності; випрацювання рекомендацій, які спиралися б на політику ЄС і міжнародних органів, для боротьби з екстремізмом.

Опубліковане дослідження складається із вступної частини, національних звітів, підготовлених двома експертами з кожної країни, загальних висновків та рекомендацій. У відповідних розділах аналізується ситуація найбільш уразливих меншин – етнічних (зокрема, ромів), релігійних, а також сексуальних. Окремі розділи присвячені інституційним рамкам та законодавству з  протидії дискримінації в Румунії, Республіці Молдова та Україні, ролі громадянського суспільства та ЗМІ.

Україномовну версію дослідження підготували Наталя Беліцер (Інститут демократії імені Пилипа Орлика) та Сергій Герасимчук (Група стратегічних та безпекових студій); видання книжки здійснено видавництвом К.І.С. (Київ).

У презентації братимуть участь представники авторського колективу з Румунії та Республіки Молдова.

Вхід на презентацію вільний.

За більш детальною інформацією та з питань участі у презентації звертатися до Наталії Беліцер, експерта Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, natalyabelitser@yahoo.com )
Джерело: www.irf.kiev.ua
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 650 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0