Головна » 2010 » Жовтень » 20 » 21-22 жовтня 2010 р. відбудеться третя щорічна конференція щодо програм траскордонного співробітництва ЄС
16:49
21-22 жовтня 2010 р. відбудеться третя щорічна конференція щодо програм траскордонного співробітництва ЄС
130 учасників Програм Траскордонного Співробітництва Інструменту європейського сусідства та партнерства (ПТС ІЄСП), що фінансуються Європейським Союзом, зустрінуться 21-22 жовтня у Києві на щорічній конференції для обміну досвідом, необхідним для відбору та втілення найкращих проектів. Проекти мають сприяти покращенню взаєморозуміння та співробітництва між країнами ЄС та країнами-сусідами.
Фінансове асигнування, заплановане на 7-річний період – до 2013 року, становить 1.1 мільярда євро.

Програми вже отримали 2173 заявки на фінансування. Ця безперечно велика кількість є показником суттєвої зацікавленості заявників. Країни-партнери з 520 провідними заявниками можуть конкурувати з країнами-членами Євросоюзу, подаючи 26% від загальної кількості аплікацій. Загальний бюджет першого раунду подачи заявок складає 239,2 млн євро.

120 проектів вже були затверджені для фінансування, однак найближчим часом ця цифра подвоїться. У програмі Угорщина/Словаччина/Румунія/Україна вже підписано 4 перших контракти у рамках Програм Траскордонного Співробітництва.
Представники України як країни, що є важливим партнером співтовариства ІЄСП ПТС, відкриють цьогорічну конференцію.

На сьогодніший день Україна успішно бере участь у чотирьох Програмах транскордонного співробітництва:
-- Польща/Білорусь/Україна,
-- Угорщина/Словаччина/Румунія/Україна,
-- Румунія/Україна/Молдова та
-- Програма регіону Чорного моря.
 
Пресс-конференція для обговорення результатів заходу відбудеться:
Дата: 22 жовтня
Час: 11:00
Місце: Готель Інтерконтиненталь, Велика Житомирська 2а
Для акредитації та додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до Дмитра Корбута, експерта проекту ІНТЕРАКТ ІЄСП:
Тел.: +38 050 7752936, +358 50 3952668
E-mail: dzmitry.korbut@interact-eu.net
 

Додаткова інформація:
Конференцію організовано проектом ІНТЕРАКТ ІЄСП від імені Європейської Комісії. ІНТЕРАКТ ІЄСП забезпечує практичну допомогу Програмам Транскордонного співробітництва ІЄСП через надання експертизи, стимулювання обміну досвідом та розробку інструкцій з менеджменту та втілення програм.
Пленарне засідання та робочі групи конференції стануть форумом для керівних інституцій програм, національних, регіональних та місцевих органів влади, що забезпечить обговорення та встановлення зв'язку між отриманим досвідом, поточними проблемами та подальшими стратегічними ініціативами.
Як вже зазначалось, багато програм вже завершили перші раунди подання заявок на проекти у 2010 році та можуть поділитися досвідом, набутим під час процесу оцінки та відбору проектів. Підписання контрактів та успішне втілення проектів стануть наступним завданням програм. Всі ці практичні аспекти обговорюватимуться підчас конференції.
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 624 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0