Головна » 2009 » Вересень » 4 » Конкурсний відбір учасників 55-ї Генеральної Асамблеї Асоціації Атлантичного Договору (ГА ААД) від регіонів України
18:04
Конкурсний відбір учасників 55-ї Генеральної Асамблеї Асоціації Атлантичного Договору (ГА ААД) від регіонів України
7-10 жовтня 2009 року в Києві відбудеться 55-а Генеральна Асамблея Асоціації Атлантичного Договору – найбільш представницького громадського форуму з питань безпеки, який відбувається щорічно в одній з країн.
7-8 жовтня відбудуться, також, 14-а Генеральна Асамблея Молодіжної Асоціації Атлантичного Договору та засідання Атлантичної Асоціації молодих політичних лідерів.  Передбачається участь, майже 300 представників з 42 країн - членів ААД та зацікавлених міжнародних і регіональних організацій, відомих політиків, експертів, молоді.
Особливістю 55-ї Ювілейної Асамблеї ААД, яка лише вдруге відбувається в країні колишнього СРСР і втретє в країні, яка не є членом НАТО,  має стати значне представництво і участь в ній представників громадянського суспільства і українського політикуму. Більш актуальною для регіону і України, зокрема є і визначений порядок денний Асамблеї: «Безпека для громадянського суспільства в ХХІ столітті», який передбачає:
 - обговорення нової Стратегічної Концепції НАТО;
- кроки щодо покращення ситуації в Афганістані і її вплив на стан міжнародної безпеки;
- подальше розширення і партнерства Альянсу;
- енергетичної безпеки в розширеному Чорноморському регіоні;
- сучасної Громадської Стратегії щодо сприяння інтеграційним процесам та її інформаційного і освітнього вимірів.

Асамблея дає нагоду для презентації і врахуванню міжнародного досвіду та започаткування спільних проектів і програм. Ключовою темою має стати обговорення «Важливості України для міжнародної безпеки» як на спеціальній так і інших сесіях, врахування її в пропозиціях та документах Асамблеї.
 
 З метою збільшення представництва та заохочення до активної професійної участі представників України, зокрема з її регіонів в тематичних заходах 55-ї ГА ААД та всілякого сприяння просуванню її національних інтересів Атлантична Рада України та Громадська Ліга Україна-НАТО як українські організатори Асамблеї за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» оголошують (проводять) відбір її учасників від регіонів України, який триватиме до 14 вересня 2009 року.

 Кандидатами на участь є:

• представники від регіонів, які представляють ЗМІ та неурядовий сектор, працюють в сфері освіти та науки, і які мають надати загальну інформацію про себе (вік, освіта, місце навчання, роботи), інтереси та пропозиції, які пов’язані з участю в Асамблеї  та проблематику до обговорення якої хотіли б долучитися та представити своє бачення і пропозиції під час Асамблеї (вказати, зокрема одну з трьох тематичних сесій:. А. Енергетична та фінансова безпека у поширеному Чорноморському регіоні;  В. Громадська дипломатія як фактор сприяння безпеки: інформування та просвіта суспільства; C.  Важливість України для міжнародної безпеки (День України)).
• Досвід участі в регіональних, міжнародних заходах на євроатлантичну тематику
• З урахуванням можливості участі в тематичних заходах і прийнятої мови спілкування на Асамблеї мають вільно спілкуватися англійською мовою.

•  Виходячи з критеріїв участі в громадсько-політичному житті країни, сприяння поінформованості суспільства з питань євроатлантичної інтеграції, знання англійської  мови, будуть визначені два учасники від кожного з регіонів, які будуть запрошені в якості членів делегації від України з відшкодуванням транспортних витрат та проживання під час Асамблеї.

• Заповнену АНКЕТУ та згадану інформацію прохання надсилати за адресою:

ua-nato@ukr.net, +380-44-574-75-03 fax


Дорогі співвітчизники!

Ми переконані, що тематика Асамблеї торкається і наших українських громадянських інтересів. Скористаймося своїм шансом гідно представити Україну і долучитися до міжнародної співпраці в рамках Асоціації Атлантичного Договору і її партнерів в Україні та за її межами.

З повагою,
Оргкомітет
 
З повагою,
координатор програм Громадської Ліги Україна-НАТО
Свідерська Наталія
+380 67 994 16 16 , ua-nato@ukr.net
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 815 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0