Головна » 2010 » Квітень » 13 » Столиця Донбасу приймала майбутніх дипломатів ... фінал подарував сенсацію!
14:00
Столиця Донбасу приймала майбутніх дипломатів ... фінал подарував сенсацію!
З 9 по 11 квітня 2010 р. до Донецька з’їхалися майбутні дипломати з усієї України. Столиця Донбасу гостинно приймала «IV Кубок майбутніх дипломатів: НАЗУСТРІЧ ЄВРО-2012”, проект який відбувається за ініціативи Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» і спрямований на підтримку Чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі.
Організаторами цього турніру виступили студенти Історичного факультету Донецького національного університету. Як зазначив голова оргкомітету турніру у Донецьку, Едвард Вєйс: «Кубок майбутніх дипломатів – це не просто міні футбольний турнір. Це унікальна можливість зібратися міжнародникам, поспілкуватися. Ми вже знайшли багато друзів на цьому турнірі, бо в нас багато спільного».
Цей турнір не відбувся би без допомоги Донецького національного університету, іособисто Іваніцина Миколи Петровича, проректора з міжнародних зв’язків університету. «Ми дуже вдячні Миколі Петровичу за його активну допомогу та підтримку в організації турніру» - сказав Едвард.
 

Ініціатива міжнародників не залишилась без уваги і на «високому» рівні. Віце-прем’єр з питань ЄВРО-2012, Борис Колесніков, підтримав ініціативу проведення турніру, також турнір підтримали Міністерство закордонних справ та Міністерство освіти та науки України.
 

Цьогоріч турнір мав зібрати 10 команд, але через певні обставини деякі команди не приїхали на турнір. Вже стає гарною традицією, що на кожному турнірі є новачки, на Четвертому турнірі таким стала команда Волинського національного університету імені Лесі України, хлопці з радістю відгукнулися на запрошення та подолали велику відстань, аби взяти участь у змаганні за Кубок Дипломатів. Дуже приємно, що команди вже готуються до турніру, це вже не просто пограти у футбол, а це престижні змагання, на яких хлопці захищаються кольори своїх університетів, різних українських школ міжнародних відносин.
 

Після Церемонії відкриття та жеребкування, яке пройшло в приміщенні Конференц-залу Донецького національного університету, команди були поділені на дві групи по 4 та 3 команди.
 

Матчі турніру проходили в приміщенні спортивного комплексу ДСЮШ №5. Найзапекліша боротьба точилася в групі де зібралися команди Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, збірна міжнародників ДонНУ, Маріупольського державного гуманітарного університету та Запорізького національного технічного університету. Півфіналістів визначили лише за додатковими показниками, бо три команди набрали по 6 очок, ними стали команди з Києва та Маріуполя.
 

В другій групі беззаперечним фаворитом стала команда з Луцька, яка вийшла з першого місця, а от за другу путівку справжню битву відтворили команди Кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики ДонНУ та Інститут міжнародних відносин Національного авіаційного університету, в драматичному матчі на останніх хвилинах путівку у півфінал з рахунком 2-1 вирвали господарі турніру.
 

Важко описати події другого дня змагань, лише слів тут буде замало, було багато емоцій, велика напруга, спортивний азарт та фарт, це все фрази, які лише трохи передаються атмосферу гри. За третє місце грали, точніше сказати, билися команди Донецька та Маріуполя, господарі програючи по ходу матча 3-0, змогли звести матч до післяматчевих пенальті, де все ж перемогла команда МДГУ.
 

Фінал видався, ще більш драматичнішим, в ньому зійшлися команди Києва та Луцька. Новачки турніру після першого тайму вигравали 4-1 у переможців третього турніру, кияни свели матч до 4-4, але на останніх хвилинах команда ВНУ вирвала перемогу з рахунком 6-4. Отож, четвертий «Кубок майбутніх дипломатів» вирушає у подорож через всю Україну до Луцька.
 

Всі учасники змагань відмічали, цей турнір був проведений на високому професійному рівні, рівень організації росте з кожним роком. «Я радий, що ідея живе, престиж і зацікавленість росте. Якщо, на перший турнір приходилося вмовляти взяти участь, то зараз команди вже сьогодні готові подавати заявки на участь. Турнір пропагує не лише спорт, це гарний приклад народної дипломатії, якою ми прагнемо підтримати проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році в Україні. Міжнародники повинні бути рушійною силою молоді та вести за собою.» - сказав у підсумковому інтерв'ю авторі ідеї та голова Оргкомвтету Кубку, директор Київського департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" Павло Валерійович Бабенко.
 
 
Відтепер Кубок впритул наблизився до реалізації першопочаткового задуму - завтітати до всіх міст, що готуються прийняти ЄВРО-2012. Попереду лишилося місто Лева, столиця Західної України. Віднині Оргкомітет очікує конструктивних пропозицій зі співпраці по проведенню 5-го Кубку майбутніх дипломатів у Львові. Турніри з футболу серед майбутніх дипломатів з цікавою культурною програмою слугують чудовим запевненням, що кожне місто потенційно готове до ЄВРО.
 

Детальну інформацію про перебіг турніру можна знайти на офіційному сайті Кубку – www.fdc.cc.ua .
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 685 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0